MRU studentė Elžbieta: savanorystė puikus būdas realizuoti save - MRU

Naujienos

22 vasario, 2021
MRU studentė Elžbieta: savanorystė puikus būdas realizuoti save
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas

„Savanorystė yra ne tik puiki saviraiškos priemonė, bet ir puiki proga padėti tiems, kuriems labiausiai reikia pagalbos“, – taip mano devyniolikmetė Elžbieta Feklistova, Mykolo Romerio universiteto Žmogaus ir visuomenės studijų fakultete studijuojanti komunikaciją ir skaitmeninę rinkodarą. Savanoriauti Elžbieta pradėjo dar mokykloje, kur aktyviai dalyvavo įvairiose socialinėse akcijose, o šiuo metu studijų metu įgytas žinias puikiai pritaiko savanoriaudama MRU Psichologinėje tarnyboje, kur kartu su kitais savanoriais, kuria nuotaikingus video, juos montuoja ir administruoja socialinius tinklus.

Savanorystė padeda rasti raktą nuo žmogaus išminties durų

MRU studentei Elžbietai psichologija buvo visuomet įdomi, šia tematika daug skaitė ir visuomet domėjosi ne tik savo, bet ir aplinkinių psichologine savijauta. Dėl to gavusi pasiūlymą prisijungti prie MRU Psichologinės tarnybos savanorių, net nedvejojo, nes taip turi galimybę didinti žmonių sąmoningumą ir griauti mitus apie psichologinę pagalbą ir kaip pati sako, atsirado galimybė „gauti raktą nuo žmogaus išminties durų“.  Savanorystė padėjo susirasti bendraminčių, kurie motyvuoja žvelgti į mus supantį pasaulį pozityviai ir rasti įkvėpimo kūrybai bei kasdieniniams geriems darbams.  Be to, būsima komunikacijos ir skaitmeninės rinkodaros specialistė, kasdien praktikuojasi planuodama ir kurdama komunikacijos turinį ir viešindama MRU Psichologinės tarnybos iniciatyvas socialiniuose tinkluose ne tik MRU bendruomenei, bet ir visiems, kuriems reikalinga psichologinė pagalba.

Svarbu nebijoti kreiptis psichologinės pagalbos

„Pati, gyvenu Vilniaus rajone, Nemenčinėje, kur dauguma vieni kitus pažįsta. Tad liūdna stebėti, kad karantinas ir nuotolinis darbas, daugumai žmonių apribojo galimybę gyvai susitikti ir bendrauti su savo artimaisiais ar draugais. Dėl to, vis daugėja tų, kurie jaučiasi prislėgti nuotaikos ir nesijaučia pilnaverčiais žmonėmis. Tad jei taip jaučiatės ilgą laiką, svarbu ieškoti ir kreiptis psichologinės pagalbos ar žmogaus, kuris ne tik išklausys jus, bet ir padės surasti reikalingus atsakymus“, –  visiems, kurie jaučiasi vieniši, pataria Elžbieta, kuri savanoriaudama jaučia, jog jos indėlis yra tarsi pasiaukojimas kitų labui. 

Be to, psichologinė pagalba, padeda geriau pažinti save ir priimti visus jausmus bei emocijas, išmokstant su jomis gyventi ir išbūti net tuomet, kai situacija nėra maloni. Tačiau savanorystė Lietuvoje yra pakankamai išvystyta ir yra daug aktyvių savanoriavimo projektų, prie kurių įgyvendinimo gali prisidėti visi norintys.

„Reikia nepamiršti, kad viskas priklauso nuo mūsų pačių, tad linkiu daugiau pasitikėjimo savimi, nebijoti kreiptis pas psichologus (jei yra tam poreikis), ir visada turėti užbrėžtus tikslus bei jų siekti, stengiantis save realizuoti. Taip pat norėčiau palinkėti nenusiminti šiuo visiems sunkiu laikotarpiu“, –  kalbėjo pašnekovė.

Norintys prisijungti prie savanorystės MRU Psichologinėje tarnyboje, gali kreiptis   pstarnyb@mruni.eu.



Susijusios naujienos