Atgimsta diskusijų, pokalbių ir susitikimų ciklas „Teisės rūsiai“. - MRU
Naujienos

31 spalio, 2018
Atgimsta diskusijų, pokalbių ir susitikimų ciklas „Teisės rūsiai“.
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas

Spalio 30 dieną, antradienį, įvyko pirmasis šiais studijų metais atgimusio ciklo „Teisės rūsiai“ susitikimas. „Teisės rūsiai“ – tai pokalbių, diskusijų ir susitikimų ciklas neformaliose Vilniaus erdvėse, kur susitinka teisės (ir ne tik) studentai ir įvairių sričių profesionalai, asmenybės, iš kurių norisi mokytis ir Universitete ir už jo ribų.
Pirmojo šio sezono susitikimo svečias – Vilniaus apygardos prokuratūros Trečiojo Baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Ruslanas Boiko. Kalbėta prokuroro misijos ir šiandienos iššūkių prokuratūrai temomis. Taip pat svečias kalbėjo apie teisės ir matematikos betarpišką santykį prokuroro darbe.
Pasak Teisės rūsių iniciatoriaus MRU lektoriaus dr. Juozo Valčiuko, „Teisės rūsiųׅ“ idėja stiprinamas bendruomeniškumo jausmas, patvirtinama, kad Universitetas nesibaigia pastato sienomis, paskaitomis, seminarais, egzaminais ar pažymiais, nes Universiteto yra tiek, kiek juo gyvenama kasdienybėje. ,,Teisės rūsiuose mes nejučia laisvalaikį paverčiame maloniu savęs ugdymo procesu, kas ir yra vienas svarbiausių šios idėjos tikslų", - teigė J. Valčiukas.
Prieš kelerius metus startavę „Teisės rūsiai“ pritraukė daugybės studentų dėmesį. Pirmuoju svečiu Teisės rūsiuose buvo šviesaus atminimo profesorius Leonidas Donskis. Pasak J. Valčiuko, vėliau buvo padaryta pertrauka, kurios metu jis pasinėrė į disertacijos rašymo darbus, stažuotes. ,,Ir štai atėjo toji diena, kada mes atgaiviname Teisės rūsius, dėl ko, esu tikras, Leonidas tik džiaugiasi ir mus palaiko. Labai tikiuosi matyti daugybę studentų, nes tik kartu mes galime užtikrinti tokių idėjų gyvavimą", - kalbėjo J. Valčiukas. Artimiausiais mėnesiais žadama pakviesti studentus į bent keletą naujų susitikimų neformaliose Vilniaus vietose.
 
Nuotraukos – Monikos Mazaliauskaitės.