Studijų mugė Kaune: MRU turi ką pasiūlyti būsimiems studentams - MRU
Naujienos

18 sausio, 2024
Studijų mugė Kaune: MRU turi ką pasiūlyti būsimiems studentams
Teisės mokykla
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Viešojo saugumo akademija
Universitetas

Sausio 18 d. Mykolo Romerio universitetas (MRU) dalyvavo renginyje „Aukštųjų mokyklų mugė 2024“ „Žalgirio“ arenoje, Kaune. Renginio metu būsimus studentus konsultavo Teisės mokyklos, Viešojo saugumo akademijos, Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto bei Viešojo valdymo ir verslo fakulteto atstovai, jiems taip pat talkino universiteto administracijos darbuotojai.

Mugėje lankęsi būsimieji studentai ir jų tėvai taip pat turėjo galimybę apie studijas MRU kalbėtis su universiteto rektore prof. dr. Inga Žalėniene.

„Aš, kaip socialinių mokslų universiteto rektorė, džiaugiuosi, kad Lietuvos universitetai turi ką pasiūlyti būsimiems studentams. MRU, kaip ir kitos šalies aukštos mokyklos, yra Europos universitetų aljansų narys: narystė aljansuose atveria studentams galimybes studijų metu lankytis vasaros mokyklose, klausytis įdomių paskaitų kituose universitetuose. Todėl čia įgyta patirtis padės jaunam žmogui lengviau įsilieti ne tik į nacionalinę, bet ir į tarptautinę darbo rinką“ , – sakė  prof. dr. Inga Žalėnienė.

Moksleiviai buvo supažindinti su studijų programomis, studentišku gyvenimu bei karjeros perspektyvomis. Mugės lankytojai turėjo puikią galimybę ne tik sužinoti apie studijų galimybes universitete, bet ir sudalyvauti žaidimuose, kuriuose galėjo laimėti įvairių prizų.

Būsimiems studentams buvo siūloma rinktis iš 80 studijų programų MRU, papasakota, jog universiteto aplinka yra pritaikyta visiems poreikiams, studentai gali naudotis pažangia biblioteka ir modernia infrastruktūra, taip pat įgyti tarptautinės studijų patirties studijuodami pasirinktoje šalyje pagal Erasmus+ programą. Universitetas siūlo lanksčią stipendijų sistemą, renovuotus bendrabučius ir galimybę ugdyti bendrąsias kompetencijas, kaupiant skaitmeninius ženkliukus.

Renginyje MRU atstovavę studentai ir darbuotojai džiaugėsi, kad šiais metais studijų mugė yra išskirtinė tuo, kad čia apsilankė ir studijomis domėjosi ne tik dvyliktokai, bet ir jaunesnių klasių mokiniai kartu su savo tėvais. Renginyje taip pat aktyviai konsultacijose dalyvavo ir mokytojai, su kuriais MRU atstovams ne kartą teko bendrauti lankantis įvairiose Lietuvos mokyklose.