Lietuviško dokumentinio filmo „Būsiu su tavim“ peržiūra MRU sulaukė ne tik studentų, bet ir kitų bendruomenės narių dėmesio - MRU
Naujienos

4 gegužės, 2022
Lietuviško dokumentinio filmo „Būsiu su tavim“ peržiūra MRU sulaukė ne tik studentų, bet ir kitų bendruomenės narių dėmesio
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Įvykis
Universitetas
Bendruomenė

Gegužės 3 d. Mykolo Romerio universitete (MRU) įvyko Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto (ŽVSF) Psichologijos instituto bei Bendruomenės gerovės centro organizuota lietuviško dokumentinio filmo „Būsiu su tavim“ peržiūra. Peržiūros organizatoriai ir moderatoriai (dr. Arvydas Kuzinas ir doc. dr. Mykolas Simas Poškus) vieni pirmųjų Lietuvoje šį dokumentinį filmą pristatė auditorijai.

Tai buvo įkvepiantis pavyzdys, kaip galima sėkmingai kovoti su iš pirmo žvilgsnio sunkiai įveikiama problema - žmonių apsisprendimu patiems nutraukti savo gyvybę. Tema nelengva, bet pats filmas, atskleidžiantis sėkmingus pavyzdžius, kaip konkrečiais žingsniais mažinti savižudybių kiekį, kupinas vilties. Todėl jį tikrai verta pamatyti visiems, kuriems svarbi pagalba kitam žmogui.

Kiek vėliau, po dokumentinio filmo „Būsiu su tavim“  peržiūros, organizuotas nuotolinis susitikimas su viena iš filmo herojų – psichologe, Lietuvos psichologų sąjungos prezidente bei MRU Socialinės psichologijos magistro studijų programos absolvente Valija Šap.

Diskusijos metu aptartos patirtys filmuojant dokumentinį filmą bei dirbant su žmonėmis. V. Šap pasakojo apie kasdienius iššūkius, užklumpančius komandą ir atsakinėjo į auditorijos pateikiamus klausimus apie žmogaus psichologiją, įdomius faktus bei statistiką.

Filmo peržiūroje ir diskusijoje dalyvavo MRU bendruomenės nariai (darbuotojai, studentai) bei socialiniai partneriai.