Studijų mugėje lankytojus domino Mykolo Romerio universiteto mokslo ir studijų inovacijos - MRU
Naujienos

20 sausio, 2023
Studijų mugėje lankytojus domino Mykolo Romerio universiteto mokslo ir studijų inovacijos
Teisės mokykla
Įvykis
Universitetas
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas
Rektorė
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Viešojo saugumo akademija

Sausio 19 d., Kaune, Žalgirio arenoje vykusioje „Aukštųjų mokyklų mugėje 2023” didelio moksleivių dėmesio susilaukė ir Mykolo Romerio universitetas (MRU). Iš visų Lietuvos kampelių susirinkę moksleiviai turėjo galimybę pabendrauti su MRU rektore prof. dr. Inga Žalėniene ir kitais MRU atstovais, sužinoti apie naujas perspektyvias studijų kryptis, studentų galimybes ugdyti savo talentus. Universiteto reprezentacinį stendą aplankė ir Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

„Nelengva pasirinkti studijų kryptį, tai svarbus ir atsakingas pasirinkimas. Džiaugiuosi, kad studijų mugėje apsilankė tiek daug žingeidaus jaunimo, jų tėvelių, mokytojų ir kitų lankytojų, kurie svarsto galimybę gilinti savo žinias pasirinktoje srityje arba įgyti naujų kvalifikacijų“, – sako MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė.

„Pati būdama MRU alumne, galiu užtikrinti, kad mūsų universitetas per tris savo raidos dešimtmečius tapo ne tik didžiausiu specializuotu socialinių mokslų universitetu Lietuvoje, bet ir tikra socialinių inovacijų laboratorija“, – pabrėžė prof. dr. I. Žalėnienė. – „Tikiuosi, būsimieji mūsų studentai mugėje atrado ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautinėje darbo rinkoje paklausias studijų programas“.

Anot rektorės, pasirinkti tikrai yra iš ko, nes MRU sėkmingai integruoja naujausias skaitmenines technologijas į teisės, valstybės ir verslo valdymo, skaitmeninės ekonomikos ir žaidimų kūrimo, psichologijos, edukologijos ir kitas socialinių mokslų studijas lietuvių ir anglų kalbomis, teikia galimybę įgyti dvigubą diplomą su užsienio šalių universitetais Europos šalyse ir  Pietų Korėjoje, mokytis ne tik anglų, bet ir japonų ir korėjiečių kalbų. 

„Daug investuojame į MRU studentų, visos akademinės bendruomenės gerovę, tvarumą, aplinkosaugą, modernizuodami ir atnaujindami studentų bendrabučius, auditorijas, laboratorijas, kurdami jaukias erdves ir galimybes turiningai praleisti laisvalaikį sportuojant, dalyvauti universiteto teatro, dainavimo, šokių studijose ir kitose veiklose“, – sako MRU rektorė.

Moksleivius domino ir technologijų ateitis, ir kriminaliniai tyrimai

Mugės metu MRU Teisės mokyklos dekanės patarėja Akvilė Alauskaitė perskaitė pranešimą tema apie pokyčius populiariausių studijų sąrašuose. Mugės lankytojai domėjosi, kokios kokią profesiją rinktis, kokios studijų kryptys paklausiausios Lietuvoje.

MRU profesorius doc. dr. Marius Laurinaitis moksleiviams papasakojo apie sparčios technologijų raidos keliamus iššūkius bei technologijų reguliavimą ateityje. Moksleivius domino praktiniai pavyzdžiai apie technologijų poveikį ir ateities tendencijos.

Įdomiais faktais apie kovą pieš narkotinių medžiagų platinimą pasidalijo Kauno apygardos prokuratūros vyriausias prokuroras Darius Valkavičius. Jis pabrėžė, kad net ir kūrybingiausia narkotinių medžiagų konspiracija nuo atsakomybės neapsaugo ir atskleidė, kaip vyksta sudėtingiausi tyrimai ir demaskuojami net labiausiai užsimaskavę ir itin griežtos konspiracijos besilaikantys nusikaltėliai. Prokuroro pademonstruoti kadrai iš sulaikymo vietų prilygo labiausiai įtemptiems kriminaliniams filmams.

MRU  studentai rengiami sėkmingai profesinei karjerai ir lyderystei

MRU – didžiausias specializuotų socialinių mokslų universitetas Lietuvoje, kuriame siūloma net 14 bakalauro studijų krypčių: ekonomika, filologija, finansai, komunikacija, pedagogika, psichologija, politikos mokslai, socialinis darbas, teisė, vadyba, verslas bei viešasis administravimas. Taip pat 12 magistrantūros studijų krypčių: edukologija, ekonomika, finansai, komunikacija, politikos mokslai, vadyba, psichologija, socialinis darbas, teisė, turizmas ir valdymas, viešasis administravimas, žmonių išteklių vadyba.

„Tikiuosi, kad mūsų studentai darys sėkmingą profesinę karjerą, nes yra į ką lygiuotis. Tarp mūsų alumnų ir dėstytojų – aukščiausios kvalifikacijos teisėjai, prokurorai ir kiti teisėsaugos darbuotojai, savivaldos, Seimo ir Vyriausybės nariai, verslo, švietimo ir kultūros  lyderiai, net buvęs premjeras. Beje, antrojo Lietuvos „Vienaragio“ kūrėjas – taip pat mūsų alumnas“, – sako MRU rektorė I. Žalėnienė.

Remiantis žurnalo „Reitingai“ 2023 metų universitetų studijų krypčių reitingu, kuriame įvertintos universitetų bakalauro ir magistrantūros studijos – MRU išsiskiria aukštu įvertinimu įvairiose studijų kryptyse. MRU pirmauja bakalauro nuolatinių studijų teisės mokslų krypčių grupės teisės studijose tarp visų Lietuvoje veikiančių aukštųjų mokyklų, kurios įgyvendina Teisės krypties studijas (net 75,16 taško) 

Magistrantūros studijų teisės mokslų krypčių teisės studijose MRU yra antras (67,86 taško). Iš visų magistrantūros studijų krypčių MRU patenka į TOP 3 verslo, viešojo administravimo, žmonių išteklių vadybos, turizmo ir poilsio, teisės bei psichologijos studijų srityse.

MRU yra vienintelis į „UI GreenMetric“ reitingus patekęs Lietuvos universitetas. MRU tarp tvariausių universitetų užima 198 vietą Europoje ir 570 poziciją pasaulyje. Universitete šiuo metu studijuoja apie 5 900 studentų. Iš jų 11 proc. sudaro užsienio piliečiai, atvykę iš 65 skirtingų pasaulio šalių.