Kūrybinių sprendimų galia socialiniame darbe - MRU
Naujienos

16 lapkričio, 2023
Kūrybinių sprendimų galia socialiniame darbe
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Universitetas
Konferencijos

Kaip socialinio darbuotojo kūrybiškas mąstymas gali padėti dirbant su žmonėmis, kurie nenori priimti pagalbos? Kaip išspręsti problemą, kai nesimato jokios išeities ir kaip užmegzti ryšį, kai skiria kalbos barjeras? Apie tai, kaip pastebėti kūrybiškumo apraiškas savo darbe ir sudėtingose situacijose atpažinti kūrybiškų sprendimų galimybę, šiandien buvo diskutuojama bendroje Mykolo Romerio universiteto (MRU) ir Vilniaus arkivyskupijos Caritas mokslinėje konferencijoje „Kūrybiškumas kaip priemonė ieškant sprendimų socialinio darbo situacijose“.

„Socialinis darbas – tai daugiau negu profesija. Tai – ir pašaukimas daryti gera. Tai nėra lengva misija, tačiau socialiniai darbuotojai pasižymi kūrybiškumu, kasdien spręsdami nestandartines situacijas, kurios dažnai kyla net vykdant, atrodytų, standartines užduotis. Tam reikia  ne tik gerų profesinių įgūdžių ir žinių, bet ir geros širdies.“,  – sakė MRU rektorė prof. dr Inga Želėnienė, pasveikinusi visus konferencijos dalyvius. Pasak rektorės, sujungus praktinę patirtį ir mokslo žinias, galima pasiekti pozityvių pokyčių, kad socialinė pagalba būtų efektyvesnė, o socialinio darbuotojo statuso vertinimas visuomenėje atitiktų jo darbo svarbą.

Konferencija subūrė socialinio darbo specialistus, MRU mokslininkus ir tyrėjus, įvairių centrų bei organizacijų atstovus, kurie dalinosi savo patirtimi bei kūrybiškumo pritaikymo socialiniame darbe praktika. Renginio dalyvius taip pat sveikino ir Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas pažymėjęs, kad kūrybiškumas nėra tik priemonė, tai yra ir mūsų visų misija.

„Socialinis darbas remiasi meile, o meilė pati savaime yra kūrybinga“, – sakė arkivyskupas.

MRU Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas yra sukaupęs nemažai socialinio darbo  profesionalų ugdymo patirties, sėkmingai tyrinėja socialinio darbo naujoves ir taiko modernius metodus tiek studijų procese, tiek moksliniuose tyrimuose. Fakulteto mokslininkės konferencijoje skaitė pranešimus: prof. dr. Vida Gudžinskienė „Įgalinimo modelių kūrybiškas taikymas dirbant su skirtingomis paslaugų gavėjų grupėmis", prof. dr. I. Žemaitaitytė, prof. dr. O. Merfeldaitė, A. Katkonienė „Skaitmeniniai įrankiai: naujovės ir tendencijos dirbant su vyresnio amžiaus žmonėmis“, doc. dr. J. R. Šinkūnienė „Kūrybiškumo aspektai socialiniame darbe“.