Mykolo Romerio universitete prasidėjo 11-oji tarptautinė personalo mainų savaitė - MRU
Naujienos

20 birželio, 2023
Mykolo Romerio universitete prasidėjo 11-oji tarptautinė personalo mainų savaitė
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Viešojo saugumo akademija
Teisės mokykla
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Birželio 19-23 dienomis 17 universitetų darbuotojai iš 12 valstybių (Bangladešo, Bulgarijos, Ganos, Graikijos, Latvijos, Lenkijos, Portugalijos, Prancūzijos, Sakartvelo, Slovėnijos, Turkijos, Vokietijos) susirinko Vilniuje susipažinti su Mykolo Romerio universitetu (MRU) bei pasidalinti pastarųjų metų veiklų organizavimo praktikos ir pokyčių patirtimi.    

Šiais metais personalo mainų savaitė įgyvendinama kaip Erasmus+ mišri intensyvi programa (BIP). Programos tikslas – diskutuoti apie universitetą, kaip darbovietę, kurioje sprendimai priimami ir veiklos praktika formuojama veikiant iššūkių ir patirtinio mokymosi aplinkoje. Prieš atvykdami į Vilnių, dalyviai birželio 14 dieną jau buvo susitikę virtualioje mokymosi programoje, kurioje susipažino su Vilniumi, Mykolo Romerio universiteto veiklos apžvalga ir grupėse diskutavo apie didžiausius iššūkius, su kuriais teko susidurti per pastaruosius metus.

Į Vilnių atvykusius svečius pasveikino MRU vicerektorė akademiniams reikalams prof. dr. Regina Valutytė. Personalo mainų savaitės metu patirtimi dalinasi ir savo srities diskusijas moderuoja MRU Tarptautiškumo tarnyba, Akademinių reikalų centras, Mokslo ir inovacijų centras, Bendruomenės gerovės centras, Personalo valdymo centras.

 Įžvalgomis apie naujausias marketingo tendencijas bei jų pritaikymą universiteto rinkodarai dalinasi Portugalijos Kastelo Branko politechnikos instituto (Instituto Politécnico de Castelo Branco - IPCB) dėstytoja Sara Brito Filipe.

Švietimo mainų paramos fondo atstovai supažindina dalyvius su Lietuvos aukštųjų mokyklų dalyvavimo patirtimi Erasmus+ programos veiklose su neasocijuotomis šalimis. Mokymų dalyviai taip pat  lankosi MRU fakultetuose, kur susipažįsta su studijų proceso organizavimu, patirtinio mokymo metodų taikymu bei aptaria galimas bendradarbiavimo perspektyvas.

Svečiai taip pat dalyvaus MRU diplomų teikimo mokslo metų pabaigos šventėje, įsijungs į Oranžinio festivalio programą. Mokymų turinį papildo interaktyvios kultūrų pažinimo veiklos per bendrus pietus Mykolo Romerio universitete, patirtinė išvyka į Anykščių rajone įsikūrusį Arklio muziejų, Medžių lajų taką. Išsami renginio programa.

Informacija apie personalo mainų savaites, organizuojamas Mykolo Romerio universitete skelbiama interneto puslapyje (nuoroda). Renginys finansuojamas Erasmus+ programos lėšomis.