MRU iniciatyva „Lietuvos vaikų balsas“ sulaukė rekordinio dalyvių skaičiaus - MRU
Naujienos

26 gegužės, 2021
MRU iniciatyva „Lietuvos vaikų balsas“ sulaukė rekordinio dalyvių skaičiaus
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas

„Justinas Marcinkevičius rašė: ,,Išdykauja, žaidžia, liūdi, siaučia, /Nesvarstydami – kodėl ir kam./ Jeigu šita žemė kam priklauso,/ Tai pirmiausia, žinoma, vaikams“. Tarptautinę vaikų gynimo dieną, birželio 1-ają, šie žodžiai įgaus tikrąją prasmę, nes vaikai ir moksleiviai iš visos Lietuvos dalinsis savo idėjomis ir svajonėmis apie tai, ką reiktų padaryti, jog Žemėje būtų gyventi gera, nes joje vyrauja taika, auga žmonių sąmoningumas rūpintis aplinka bei draugiškai sugyventi vieni su kitais.

Jau penktus metus iš eilės Mykolo Romerio universiteto Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto Edukologijos ir socialinio darbo instituto Vaiko teisių apsaugos magistrantūros studijų programos dėstytojai, kvietė visos Lietuvos įvairaus amžiaus vaikus, išreikšti nuomonę kūrybinėmis ir meninėmis priemonėmis – savo pranešimais ir piešiniais, ir taip atkreipti suaugusiųjų, ypač politikų, dėmesį, į tai ką jie mąsto, kaip mato aplinkinį pasaulį, kuo gyvena, kas jiems rūpi ir kelia nerimą.

2021 m. birželio 1 dieną įvyks jau tradiciniu tapęs renginys – vaikų konferencija „Lietuvos vaikų balsas“, skirta paminėti Tarptautinei vaikų gynimo dienai, primenant visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises, taip kuriant ir formuojant humanišką, teisinę ir dvasiškai sveiką visuomenę. Jos metu bus skaitomi pranešimai, demonstruojami piešiniai, skelbiami bei apdovanojami laureatai. Renginį transliuos portalas www.lrt.lt birželio 1 d. 11 val. –http://bit.ly/LRTtiesiogiai

Šiemet konferencijos „Lietuvos vaikų balsas “ vaikų pranešimų ir piešinių konkursų tema – Vaikų Žemė („Jeigu šita žemė kam priklauso, tai pirmiausia, žinoma, vaikams” (Justinas Marcinkevičius)). Taip siekiama sudaryti galimybę vaikams išsakyti savo nuomonę kaip jie mato mūsų planetą, pranešimais ir piešiniais atskleisdami savo viziją apie Žemės išsaugojimą ir jos gyventojų taiką.

„Lietuvos vaikų balsas“ iniciatyvos koordinatorė MRU Edukologijos ir socialinio darbo profesorė dr. Brigita Kairienė džiaugiasi, kad paskelbtuose piešinių ir kūrybinių pranešimų konkursuose dalyvavo rekordinis dalyvių skaičius –  beveik du šimtai vaikų iš pačių įvairiausių Lietuvos kampelių, kurie yra kviečiami dalyvauti ir konferencijoje, kurios metu kartu su bendraamžiais dalinsis savo idėjomis bei sveikins laureatus. Taip pat džiaugiamasi, kad prie ilgamečių konferencijos partnerių – Lietuvos Respublikos Seimo Žmogaus teisių komiteto, Lietuvos Respublikos vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigos, VO „Gelbėkit vaikus“, Artūro Noviko džiazo mokyklos, prisijungė ir nauji –  UAB „Tavo mokykla“, IĮ „Aukso pieva“,  UAB „Venipak Lietuva“, o šiemet informaciniu partneriu tapo LRT.

Daugiau informacijos apie projektą.