Atvirų durų dienos MRU: nuo magiškų triukų, studijų, ginklų galimybių iki darbo su tarnybiniu šunimi - MRU
Naujienos

20 spalio, 2023
Atvirų durų dienos MRU: nuo magiškų triukų, studijų, ginklų galimybių iki darbo su tarnybiniu šunimi
Viešojo saugumo akademija
Teisės mokykla
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas

Šiandien Mykolo Romerio universitetas buvo perpildytas juoko, balsų ir muzikos – daugybė mokinių ir jų mokytojų iš įvairių Lietuvos kampelių atvyko „pasimatuoti MRU studento batus“ ir susipažinti, tikėtina, su savo ateities Alma Mater.

Atvirų durų dienos renginys kvietė jaunimą ne tik pajausti universitetinio gyvenimo atmosferą, patirti studentiško gyvenimo skonį, susipažinti su siūlomomis studijų programomis, bet ir labai originaliai, iliuzionisto Justino pagalba įtraukė svečius į neįtikėtiną iliuzijų ir magijos pasaulį, pabrėžiant, kad stebuklus mes kuriame patys – svarbu tik norėti ir siekti savo užsibrėžto tikslo.

Iš daugybės siūlomų pažintinių veiklų, universiteto svečiai turėjo galimybę pasiklausyti trumpos paskaitos, kas buvo Mykolas Romeris, sudalyvauti psichologiniame eksperimente, sužinoti, kiek didelės yra mažo ginklo galimybės, išklausyti trumpo būtinosios ginties pradžiamokslio.

Didelio susidomėjimo sulaukė Tech Lounge zona, kurioje galima buvo išbandyti įvairius žaidimus bei technologijas ir išklausyti paskaitą apie skaitmenines medijas, žaidimų industriją ir prekės ženklo įtaką verslui.

Merginos ir vaikinai, besidomintys Viešosios saugumo tarnybos veiklomis turėjo unikalią galimybę pamatyti dronų gaudyklę, pasimatuoti ekipuotę – neperšaunamas liemenes ir šalmus, gelbstinčius pareigūnų gyvybes jiems vykdant specialiąsias užduotis. MRU kieme priparkuoti antiriaušiniai šarvuoti automobiliai traukė ne tik Atvirų durų dienos renginio dalyvių, bet ir paprastų praeivių dėmesį.

Renginio „žvaigždė“ – Vadovybės apsaugos tarnybos pilnateisis darbuotojas – Belgų aviganio veislės tarnybinis šuo visus įtikino, kad kasdienis šuns – pareigūno darbas ieškoti sprogmenis nėra lengvas ir paprastas, o darbo savaitė ne tokia trumpa.

Bene rimčiausia renginio dalis buvo paskaita apie priėmimo į MRU tvarką bei subtilybes. Ir nors mokiniams jau dabar kelia nerimą jų laukiantys 3 baigiamieji egzaminai, tačiau pagrindinė žinia, kurią MRU siunčia būsimiems abiturientams: „Viskas Jūsų rankose – siekite – ir pasieksite“.

Didelio susidomėjimo taip pat sulaukė paskaita asmeninio efektyvumo tema. Universiteto lankytojai noriai klausėsi ir stebėjo MRU tinklalaidės studijoje, kaip gi, iš tiesų, gimsta „podkastai“ ir aktyviai diskutavo šia tema. MRU įsteigtame Karaliaus Sedžiongo institute buvo pristatyta MRU studentų patirtis studijuojant Pietų Korėjoje.

Besidomintys sportu sužaidė krepšinį su MRU žvaigždžių komanda, sulošė ne vieną stalo teniso ir šachmatų partiją. Na, o mėgstantiems fotografuotis – MRU stendas buvo puiki galimybė įsiamžinti su absolventų mantijomis.

Mokytojai turėjo galimybę išklausyti psichologinę paskaitą apie mokytojo ir paauglio santykius.

Atvirų durų diena atvėrė duris visiems norintiems susipažinti su MRU. Mykolo Romerio universitetas – tai ne tik studijų, žinių ir mokslinių tyrimų vieta. Čia kiekvienas ras tai, kas artima širdžiai – studijų draugų, įdomių dėstytojų ir užklasinių užsiėmimų. Lauksime visų sugrįžtant!