MRU studentai diskutavo apie Europos ateitį Europos Parlamento renginyje „EYE 2023“ Strasbūre - MRU
Naujienos

14 birželio, 2023
MRU studentai diskutavo apie Europos ateitį Europos Parlamento renginyje „EYE 2023“ Strasbūre
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Universitetas
Mokslas
Teisės mokykla

Birželio 9-10 dienomis Mykolo Romerio universiteto studentai dalyvavo Europos jaunimo renginyje (angl. European Youth Event (EYE) 2023), kurį Strasbūre organizavo Europos Parlamentas. Daugiau kaip tūkstantis jaunuolių iš visos Europos dalijosi idėjomis, kaip kurti vieningos Europos Sąjungos (ES) ateitį, aktyviai įsitraukiant į jaunimo, ekspertų bei Europos Parlamento bendradarbiavimą. 

MRU atstovavo Teisės mokyklos ir Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto studentai – Teisės ir tarptautinių santykių II kurso studentė Karina Tamašauskaitė bei Psichologijos II kurso studentas Edvinas Ščukinas turėjo galimybę semtis įkvėpimo ateities darbams pačioje demokratijos širdyje. Studentams buvo įdomu keistis nuomonėmis ir užmegzti ryšius su kitų šalių jaunimo aktyvistais, ekspertais ir sprendimų priėmėjais.

„EYE 2023“ užsiėmimai vyko Europos Parlamente ir šalia esančiame EYE veiklų miestelyje. Europos Parlamente surengti debatai ir interaktyvūs seminarai, kuriuose diskutuota aktualiausiomis ES jaunimui temomis. EYE veiklų miestelyje vyko laisvos formos seminarai, gyvoji biblioteka, koncertai po atviru dangumi. Interaktyviuose stenduose renginio svečiams sudarytos sąlygos daugiau sužinoti apie karjeros galimybes ES institucijose, Jungtinių Tautų ir kitose tarptautinėse organizacijose.

Planuojama, kad populiariausios „EYE 2023“ renginio metu aptartos idėjos bus paskelbtos jaunųjų redaktorių parengtoje Jaunimo idėjų ataskaitoje, kuri rudenį bus pristatyta Europos Parlamento nariams Briuselyje.