MRU Komunikacijos institutas organizavo partnerinio universiteto Vokietijoje studentams studijų ekskursiją Lietuvoje - MRU
Naujienos

14 lapkričio, 2023
MRU Komunikacijos institutas organizavo partnerinio universiteto Vokietijoje studentams studijų ekskursiją Lietuvoje
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Universitetas

Mykolo Romerio universiteto (MRU) Komunikacijos instituto doc. dr. Virginijus Valentinavičius organizavo studijų ekskursijas Kylio Taikomųjų mokslų universiteto, su kuriuo MRU bendradarbiauja ir vykdo bendrą dvigubo diplomo programą, studentams.

Studijų ekskursijos tikslas buvo artimiau supažindinti Vokietijos studentus su regioninio saugumo, neteisėtos migracijos, pabėgėlių ir istorinės atminties problematika. 18-os studentų grupei vadovavo Kylio Taikomųjų Mokslų Universiteto dėstytojas prof. dr. Gintaras Aleknonis, kuris yra ir MRU partnerystės profesorius.

„Studijų ekskursija yra puiki galimybė vokiečių studentams susipažinti su Lietuvos, kaip galima sakyti, pafrontės valstybės, realijomis, juolab, kad kai kurios problemos – pavyzdžiui, nelegali migracija –  turi tiesioginį poveikį Vokietijai, nes neteisėti migrantai iš Lietuvos keliauja pirmiausia ten. Manau, kad po ekskursijos vokiečių studentai gali geriau suprasti, kodėl čia reikalinga Vokietijos brigada ir kodėl Vokietijai apsimoka investuoti į Lietuvos saugumą“, – teigia doc. dr. Virginijus Valentinavičius.

Vokiečių studentai ekskursijos metu lankėsi Lietuvos valstybės sienos apsaugos tarnybos Lavoriškių užkardoje ir sienos patikros punkte, Kinologijos centre Mickūnuose, taip pat Seime, kur susitiko su Seimo pirmininkės pavaduotoja ir Europos reikalų komiteto pirmininke Radvile Morkūnaite-Mikulėniene, su ja aptarė saugumo, migracijos bei Lietuvos europinės politikos klausimus.

Lietuvos ginkluotųjų pajėgų Strateginės komunikacijos departamente studijų ekskursantai išklausė departamento atstovo, majoro Tomo Taugino paskaitą apie šiuolaikines informacinio karo grėsmes. Vokiečių studentai taip pat lankėsi Ukrainos centre Vytauto Didžiojo Universitete Vilniuje, kur susitiko su centro  darbuotojomis ukrainietėmis ir turėjo galimybę susipažinti su asmeninėmis karo pabėgėlių istorijomis. Ekskursijos pabaigoje svečiai lankėsi Grūto parke, kur turėjo galimybę susipažint su Lietuvos istorija – Sovietų okupacija.