MRU 5 metus iš eilės LMT vertinime patenka tarp TOP 3 universitetų socialinių mokslų srityje - MRU
Naujienos

9 lapkričio, 2023
MRU 5 metus iš eilės LMT vertinime patenka tarp TOP 3 universitetų socialinių mokslų srityje
Viešojo saugumo akademija
Mokslas
Teisės mokykla
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas

2023 m. lapkričio 8 d. Lietuvos mokslo taryba (LMT) paskelbė kasmetinio universitetų, mokslinių tyrimų institutų 2022 m. mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) bei meno veiklos vertinimo rezultatus, kuriame buvo vertinamos 36 institucijos – 31 valstybinis ir nevalstybinis universitetas bei mokslinis tyrimų institutas, 3 universiteto ligoninių klinikos ir 2 valstybinės reikšmės bibliotekos. LMT vertinimui buvo pateikti daugiau nei 10 tūkstančių mokslo, meno sklaidos ir kitų MTEP (meno) veiklos rezultatų objektų iš mokslo ir studijų institucijų.

Socialinių mokslų srityje, pagal taškų skaičių, MRU šiemet yra 3 pozicijoje ir 5 metus iš eilės laikosi geriausiųjų trejetuke. Net 55 socialinių mokslų srities MRU mokslo darbai pateko tarp TOP 10 geriausių (mokslo straipsniai, patenkantys į 10 proc. labiausiai pasaulyje cituojamų mokslo straipsnių pagal Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) mokslo kryptis ir yra paskelbti mokslo žurnaluose, įtrauktuose į „WoS JCR“, sąrašą).

Šiais metais taip pat prasiplėtė rekomenduojamų tarptautiniu mastu pripažintų  leidyklų socialinių mokslų srityje sąrašas – prisidėjo 7 leidyklos: „Columbia University Press“, „Helsinki University Press“, „Ibidem-Verlag“, „John Benjamins Publishing Company“, „Mimesis International“, „University of Michigan Press“, „Wydawnictwo C. H. Beck“.

Kviečiame plačiau susipažinti su vertinimo rezultatais ir MRU surinktais taškais bei publikacijomis ČIA.