MRU Garbės nario Č. Juršėno atsiminimai – knygoje „Nenuobodaus gyvenimo mozaika“ - MRU
Naujienos

24 spalio, 2023
MRU Garbės nario Č. Juršėno atsiminimai – knygoje „Nenuobodaus gyvenimo mozaika“
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Viešojo saugumo akademija
Teisės mokykla
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

„Politikos džentelmenas, žodžio virtuozas, vaikščiojanti enciklopedija“, – tokiais epitetais visiškai pelnytai apdovanojamas buvęs Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkas, žurnalistas ir politikas, Mykolo Romerio universiteto (MRU) Garbės daktaras Česlovas Juršėnas, kurio prisiminimų knyga „Nenuobodaus gyvenimo mozaika“ buvo pristatyta universiteto bendruomenei, autoriaus draugams ir bendražygiams.

„Nenuobodaus gyvenimo mozaika“ – pirmasis šiemet 85-metų atšventusio žurnalisto ir politiko literatūrinis kūrinys. Nuotaikingi, autentiški, ironiški ir autoironiški Č. Juršėno atsiminimai, įspūdžiai ir apmąstymai apie atgimusios Lietuvos valstybės kelią ir jame sutiktus žmones puikiai atspindėjo knygos autorių, garsėjantį geranoriškumu, begaline tolerancija, atlaidumu ir darbštumu.

Pristatydamas savo knygą Č. Juršėnas ir šįkart linksmai bei nuotaikingai dalijosi atsiminimais, ironiškai vertindamas sovietinę valdymo sistemą, pabrėždamas, kad bet kurioje santvarkoje svarbiausia vertybė yra išlikti padoriu žmogumi.

„Tai didžiulė garbė universiteto bendruomenei savo gretose turėti Garbės narį, kurio nuopelnai kuriant parlamentinę teisinę valstybę yra nenuginčijami. Jūs esate tarp tų, kurie padėjo tvirtus pagrindus stabilios parlamentinės sistemos ir demokratinės santvarkos Lietuvoje sukūrimui“, - sakė MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė, pabrėždama signataro politinę kultūrą, erudiciją ir išmintį.

Knygos pristatyme taip pat dalyvavo prof. dr. Jonas Prapiestis – Lietuvos nepriklausomybės akto signataras, teisininkas, valstybės veikėjas ir politikas, 2000-2005 metais buvęs MRU Tarybos pirmininkas.

Renginį moderavo MRU rektorės patarėja, žurnalistė ir diplomatė Violeta Gaižauskaitė.