MRU lankėsi Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazijos mokiniai - MRU
Naujienos

10 kovo, 2022
MRU lankėsi Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazijos mokiniai
Įvykis
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas

Kovo 10 d. Mykolo Romerio universitete (MRU) lankėsi Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazijos 8 klasės mokiniai. Susitikimas prasidėjo auditorijoje, kurioje susitikimo kuratorė, MRU Žmogaus ir visuomenės studijų (ŽVSF) fakulteto lektorė, Mokslo kokybės ir analizės skyriaus vadovė Agata Katkonienė, progimnazistus supažindino su universitetu: papasakojo apie jame esančius fakultetus, studijas, paskaitas. Jono Pauliaus II progimnazijos 8 klasės mokiniai susipažino su paskaitų procesu, atsiskaitymais, egzaminais. Agata Katkonienė atsakė į visus progimnazistų užduotus klausimus, susijusius su stojimais į universitetą, steigiamas stipendijas bei pasidalino įdomiais faktais.

Po universiteto pristatymo mokiniai vyko į Psicologijos laboratoriją, kurioje MRU ŽVSF dėstytojas dr. Arvydas Kuzinas pristatė psichologinius tyrimus bei jų svarbą. Šio susitikimo su dėstytoju metu progimnazistai ne tik susipažino su psichologijos mokslu, tačiau ir įsitraukė į veiklą, atlikdami trumpas užduotis bei pasakodami apie savo ir psichologijos mokslo sąsajas.

Galiausiai mokiniai susitiko su Nacionalinio priėmimo grupės vadovu Sauliumi Bugailiškiu, kuris papasakojo apie profesijas, jų pasirinkimą: dalinosi žiniomis apie tai nuo ko reikia pradėti renkantis profesiją bei kaip rasti reikiamą ir aktualią informaciją. Progimnazistai taip pat aptarė reikalingas kompetencijas skirtingoms profesijoms bei dalinosi įdomiais faktais apie teismo procesą.

Susitikimą užbaigė ekskursija po MRU: mokiniai apsilankė bibliotekoje, pamatė teismo ir sporto sales, koplytėlę.