Komunikacijos specialistas Kęstutis Stoškus: geriausi dalykai gyvenime kyla iš nuosmukių ir kritimų - MRU
Naujienos

18 lapkričio, 2021
Komunikacijos specialistas Kęstutis Stoškus: geriausi dalykai gyvenime kyla iš nuosmukių ir kritimų
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Bendruomenė

„Manau, kad atrasti savo pašaukimą gyvenime yra labai svarbu, kadangi tik atradęs jį galėsi jaustis visapusiškai laimingu. Tuomet darai tai, kas tau prie širdies ir nepamatai kaip greitai prabėga diena. Man atrodo, kad gyvenime geriausi dalykai kyla iš nuosmukių ir kritimų. Svarbiausia nenustoti bandyti, nepasiduoti visuomenės normoms ir daryti tai kas tau patinka, nes nėra neįmanomų dalykų. Savo ateitį sieju tik su savo specialybe, nes ji man patinka, žinau, kad bus nelengvų iššūkių, tačiau tikrai žinau, kad viską išmoksiu atlikti profesionaliai ir man pasiseks save realizuoti komunikacijos srityje. Tik reikia nenustoti bandyti“, – taip savo sėkmės istoriją pradėjo pasakoti jurbarkietis Kęstutis Stoškus, kuris baigęs Jurbarko Antano-Giedraičio Giedriaus gimnaziją, sėkmingai įstojo į Mykolo Romerio universitetą ir  šiuo metu mokosi komunikacijos ir skaitmeninės rinkodaros studijų trečiajame kurse.

Žvejybą teko iškeisti į praktiką komunikacijos srityje

Kęstutis prisipažino, jog be galo mėgsta žvejybą, tačiau pastaruoju metu tenka labai planuoti savo laiką ir deja, bet laisvalaikiui laiko lieka ne tiek ir daug. Tenka nemažai dėmesio skirti Mykolo Romerio universiteto Žmogaus ir visuomenės studijų fakultete atliekamai praktikai, baigiamojo darbo rašymui bei širdies draugei. Tad tikisi, jog didžiausi jo gyvenimo laimikiai dar laukia ateityje. O jei rimtai, tai būsimas komunikacijos specialistas daug laiko skiria žiniasklaidos monitoringui, stebi aktualijas ir kasdien skaito naujienas, taip kaupdamas ne tik žinių bagažą, bet ir analizuodamas kitų kolegų darbą.

„Pasirinkau komunikacijos ir skaitmeninės rinkodaros studijas Mykolo Romerio universitete, nes ši specialybė man pasirodė labai patraukli, atitinkanti mano poreikius. Taip pat manau, jog komunikacija bus labai paklausi darbo rinkoje, kuomet baigsiu studijas. Prieš stodamas į Mykolo Romerio universitetą konsultavausi su broliu bei klausiau tėvų nuomonės ir jie mane palaikė, ir paskatino pasirinkti būtent šias studijas. Šiuo metu labai džiaugiuosi, kad pasirinkau būtent šias studijas, kadangi ji atitinka mano visus poreikius, netrūksta iššūkių. Šiuo metu didžiausias laukiantis iššūkis – baigiamojo darbo rašymas bei jo gynimas, neslėpsiu, tikrai šiek tiek jaudinuosi“, – pasakodamas šypsojosi MRU trečiakursis Kęstutis Stoškus.

Šiuo metu  Kęstutis Stoškus atlieką praktiką, kurioje tenka panaudoti savo studijų metu įgytas žinias, dažnai pamatau, jog daug informacijos, kurią mokiausi pirmame bei antrame kurse, tenka panaudoti pačioje praktikoje. Jis džiaugiasi draugišku kolektyvu, nes visi sutikti žmonės noriai padeda, praplečia akiratį, lavina įgūdžius ir pagilina žinias. Taip pat dėkoja savo dėstytojui Komunikacijos instituto docentui dr. Mariui Kalinauskui, kuris išmokė naudotis  Adobe programomis, „fotošopinti“, kurti logotipus ir montuoti vaizdo įrašus.

Svarbu nebijoti iššūkių ir nemesti to, ką pradėjote

„Stodamas į MRU rinkausi kelis studijų pageidavimus, be komunikacijos ir skaitmeninės rinkodaros rinkausi  ir į anglų kalbos vertėjų bei prancūzų kalbos studijas. Abiturientams, kurie planuoja rinktis MRU, patarčiau nusiteikti iššūkiams bei atradimams, kadangi šiame universitete veiksmo nestinga ir kur realizuoti savo kūrybinį potencialą tikrai yra. Prieš stojant, rekomenduoju gerai apgalvoti kokią specialybę pasirinkti, nes taip būsite garantuoti, jog nemesite studijų, kuomet susidursite su pirmais sunkumais. Nepasiduokite šiai įtakai, kadangi praėjus tokioms mintims, viskas pasirodys, kad yra daug geriau, nei atrodo. Tiesą sakant, niekada negali žinoti kuria linkme gyvenimas pakryps, tačiau ateityje turiu planų savo karjerą susieti su komunikacija, norėčiau atstovauti įmonę, būti padėjėju arba patarėju. Noriu ir toliau gilintis į savo specialybę, tapti savo srities profesionalu. Baigęs bakalauro studijas, planuoju siekti magistro laipsnio, kadangi esu labai motyvuotas pasiekti savo išsikeltus tikslus. Visiems linkiu visokeriopos sėkmės! Nebijokite, viskas dar prieš akis, mokslo šaknys karčios, tačiau vaisiai – saldūs!“, – būsimiems MRU studentams pataria komunikacijos ir skaitmeninės rinkodaros studijų studentas Kęstutis Stoškus.