MRU Mokslo metų baigimo šventėje pirmasis atkurtos Lietuvos valstybės vadovas prof. Vytautas Landsbergis linkėjo išlaikyti gyvenimo egzaminus - MRU
Naujienos

23 birželio, 2023
MRU Mokslo metų baigimo šventėje pirmasis atkurtos Lietuvos valstybės vadovas prof. Vytautas Landsbergis linkėjo išlaikyti gyvenimo egzaminus
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Viešojo saugumo akademija
Teisės mokykla
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Birželio 22 dieną aukštojo mokslo diplomai įteikti daugiau kaip 700 Mykolo Romerio universiteto (MRU) absolventų. Mokslo metų pabaigos šventėje MRU bendruomenę ir svečius pasveikino pirmasis nepriklausomybę atgavusios Lietuvos valstybės valstybės vadovas, MRU garbės daktaras prof. Vytautas Landsbergis.  

Iškilmingos ceremonijos metu už pažangos diegimą aukštajame moksle ir ilgametį bendradarbiavimą su Mykolo Romerio universitetu MRU Garbės profesoriaus vardas suteiktas Savojos Monblano universiteto (Université Savoie Mont Blanc – USMB) prezidentui prof. dr. Filipui Galė (Philippe’as Galez), Garbės nario vardas – šio universiteto profesoriui dr. Erikui Briuna (Eric Brunat).

Pažangiausiems absolventams – lyderių diplomai  

Sėkmingai studijas baigusiems Teisės mokyklos, Viešojo valdymo ir verslo fakulteto, Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto absolventams iškilmingai įteikti 244 bakalauro ir 549 magistro  diplomai. Už puikius mokymosi rezultatus Lyderio diplomus pelnė du Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto absolventai, 6 – Teisės mokyklos ir net 12 Verslo ir valdymo fakulteto absolventų.

Šiltais plojimas Mokslo metų pabaigos šventėje sutiktas MRU Garbės daktaras prof. V. Landsbergis, atkreipdamas dėmesį į karo Ukrainoje komplikuotą geopolitinę situaciją, pirmojo Nepriklausomybę atgavusio universiteto bendruomenei ir svečiams palinkėjo garbingai išlaikyti visus gyvenimo egzaminus. 

Absolventus, jų artimuosius, svečius bei universiteto bendruomenę pasveikinusi MRU rektorė, Tarptautinės universitetų asociacijos viceprezidentė prof. dr. Inga Žalėnienė pažymėjo, kad MRU absolventai gali didžiuotis savo Alma Mater, kurios alumnų skaičius jau siekia apie 50 tūkstančių.   

MRU pirmauja tarp Lietuvos universitetų pagal tarptautinį konkurencingumą, turi aukštas pozicijas tarptautiniuose reitinguose, lyderės pozicijų teisės kryptyje neužleidžia MRU Teisės mokykla, vykdomos inovatyvios studijų programos. 

Anot rektorės, svarbus šių metų pasiekimas – MRU įsijungimas į Europos reformų universitetų aljansą (European Reform Unviversity Alliance - ERUA). Šio aljanso partnerius vienija tikslas laužyti barjerus tarp akademinės ir plačiosios visuomenės, originalus tarpdisciplininis bendradarbiavimas, leidžiantis integruoti socialinius ir humanitarinius mokslus, meną ir tiksliuosius bei gamtos mokslus STEM kontekste.

MRU darbuotojams ir studentams – apdovanojimai už reikšmingus pasiekimus ir iniciatyvas

Mokslo metų baigimo šventėje MRU bendruomenės nariams tradiciškai įteiktos Metų iniciatyvos, Metų renginio, Metų komandos, Metų sveikuolio nominacijos, taip pat nominuoti geriausi fakultetų dėstytojai ir studentai ir adminstracijos darbuotojas (visus nominantus galima rasti čia).

Šventėje taip pat apdovanoti MRU bendruomenės nariai, nugalėję universiteto žingsnių iššūkyje #walk15.  Daugiausia – net 45 238 žingsnius per dieną nužygiavo MRU Viešojo saugumo akademijos studentas Tautvydas Stašaitis. 

Šventės metu taip pat paskelbtas „Svajonių banko 2023“ nugalėtojas. Šiemet šį konkurą laimėjo MRU Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto lektorė, mokslo darbuotoja dr. Isabel Palomo Dominguez.

MRU Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės orkestras susilaukė gausių aplodismentų

Mokslo metų baigimo šventėje pirmą kartą koncertavo neseniai susibūręs MRU Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės orkestras.

MRU-LDK orkestre, kuriam vadovauja Lietuvoje gyvenanti Maria Mirovska, kartu su Lietuvos atlikėjais groja Ukrainos ir Baltarusijos muzikantai, kurie buvo priversti palikti savo namus, prasidėjus Rusijos karui Ukrainoje bei politinėms represijoms Baltarusijoje.

Orkestro misija – supažindinti ne tik universiteto bendruomenę, bet ir plačiąją visuomenę su retai atliekamais istoriškai ir kultūriškai artimų šalių kompozitorių kūriniais, sukurti savitą kultūrinę muzikinę erdvę ir unikalias kūrinių interpretacijas, bendradarbiauti su ryškiais šių šalių solistais ir populiarinti klasikinę muziką.  

Ryškios šio neseniai susibūrusio orkestro atliekamų lietuvių ir ukrainiečių kompozitorių kūrinių interpretacijos sužavėjo auditoriją, kuri gausiais aplodismentais palydėjo orkestro muzikantus. Po koncerto su orketro muzikantais nuoširdžiai bendravo prof. V. Landsberis, plačiai žinomas kaip meno, muzikos ir kultūros istorikas. 

MRU alumnai, studentai, dėstytojai, darbuotojai ir svečiai šventę tęsė Oranžiniame festivalyje

Mokslo metų baigimo šventės metu MRU Rotondinėje salėje su MRU dėstytojais ir darbuotojais susitiko universiteto alumnai, kuriems sveikinimo žodį tarė vicerektorius Saulius Spurga.

Šventę vainikavo „Oranžinis festivalis“ MRU vidiniame kiemelyje, kur MRU bendruomenė ir svečiai paragavo tradicinio torto su MRU simbolika, bendravo Chill poilsio zonoje, pramogavo azartiškų atrakcionų pievoje ir išbandė Live cooking erdvės užkandžius.