Visi, mylintys savo šalį ir norintys dar geriau išmanyti Konstituciją, savo žinias galės pasitikrinti Konstitucijos egzamine - MRU
Naujienos

17 spalio, 2023
Visi, mylintys savo šalį ir norintys dar geriau išmanyti Konstituciją, savo žinias galės pasitikrinti Konstitucijos egzamine
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Viešojo saugumo akademija
Teisės mokykla
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Netrukus startuos jau septynioliktąjį kartą Lietuvoje rengiamas Konstitucijos egzaminas, kasmet suvienijantis įvairaus amžiaus Lietuvos piliečius iš viso pasaulio. Dalyvių šiemet laukia specialūs prizai, o konstitucinių žinių patikrinimui pradėti ruoštis kiekvienas gali jau dabar.

Jau spalio 25-ąją visoje Lietuvoje vyks Teisingumo ministerijos rengiamas Konstitucijos egzaminas. Pasitikrinti žinias šiemet kviečiami visi: tiek pirmą kartą egzaminu susidomėję, tiek kiekvienais metais jame dalyvaujantys šalies ir pasaulio piliečiai ir gyventojai.

Pradėti ruoštis artėjančiam Konstitucijos egzaminui galima jau dabar. Egzamino iūloma išbandyti virtualų treniruoklį – jame pateikiamos 2022 metų egzamino užduotys, kurios leidžia kiekvienam iš anksto pasitikrinti savo žinias.

Egzaminas vyks 2023 m. spalio 25 d. nuo 8 iki 15 val. (Lietuvos laiku), jis bus laikomas interneto svetainėje www.konstitucijosegzaminas.lt. Žinių patikrinimą sudarys uždari testo klausimai ir vienas atviras klausimas, o užduotims atlikti bus skirta iki 45 minučių.

Šiais metais bus nominuotas geriausiai Konstituciją išmanantis moksleivis (pagal klases), geriausiai Konstituciją išmanantis asmuo, vyriausias dalyvis, geriausiai Konstituciją išmanantis pasaulio lietuvis, geriausiai Konstituciją išmanantis studijuojantis teisę ar teisinį išsilavinimą turintis asmuo bei aktyviausia mokykla.

Laimėtojai bus apdovanoti specialiais vertingais prizais. Šiemet nugalėtojams bus dovanojamos 50 eurų nominalo kolekcinės aukso monetos, skirtos Valstybės Konstitucijos 100-mečiui, planšetiniai kompiuteriai, belaidės ausinės, momentiniai fotoaparatai bei išmanieji laikrodžiai. Laimėtojai bus paskelbti per 2 d. d. nuo egzamino. 

Iniciatyvos organizatorius – Teisingumo ministerija. Globėjas – Lietuvos Respublikso Prezidentas Gitanas Nausėda