Apdovanoti geriausių studentiškų novelių autoriai - MRU
Naujienos

19 gruodžio, 2019
Apdovanoti geriausių studentiškų novelių autoriai
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas

Gruodžio 18 dieną Mykolo Romerio universitete vyko Komunikacijos ir skaitmeninės rinkodaros antro kurso studentų novelių pristatymas „Lapkričio lapai“. Jaunieji rašytojai pristatė savo pačių kurtas noveles, kurias įkvėpė parašyti Kūrybinio rašymo dėstytoja Miglė Černikovaitė.
 
Studentai savo novelėse rašė apie gyvenimą iš studento perspektyvos: istorijos kupinos nuotykių, meilės akimirkų, bei fantastinių išgyvenimų. Renginyje studentus pasveikino Komunikacijos instituto dekanas Virginijus Valentinavičius, kuris skatino ir drąsino rašyti ir nebijoti laisvai lieti savo minčių.
Iš viso rinkinyje „Lapkričio lapai“ yra išleistos 15 novelių, iš kurių 3 novelės gavo garbingas nominacijas. Studentiškiausios novelės apdovanojimą gavo Aistė Laurinavičiūtė už novelę „Adanos istorija“. Originaliausio kūrinio nominaciją pelnė antrakursio Linas Simonaičio novelė „From zero to hero“.
 
O metų novelės titulas atiteko Emilijai Juškevičiūtei už novelę „Stebuklingas antradienis“. Renginio nominacijų laimėtojams buvo įteiktos padėkos ir prizai - knygos. Komunikacijos instituto studentai dėkoja universiteto bendruomenei už palaikymą ir kūrybiškumo skatinimą. Studentai taria „ačiū“ už nuotraukas jų autoriui Edvinui Krupinskui.