Šiemet žymiai išaugo susidomėjimas magistrantūros studijomis Mykolo Romerio universitete - MRU
Naujienos

20 liepos, 2022
Šiemet žymiai išaugo susidomėjimas magistrantūros studijomis Mykolo Romerio universitete
Studijos
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas
Bendruomenė
Mokslas
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Viešojo saugumo akademija
Teisės mokykla
Universitetas

Iki liepos 25 d. vyksta prašymų studijuoti bakalauro studijose priėmimas, šių sutarčių pasirašymas vyks nuo liepos 29 d., tačiau jau dabar galima įvertinti tarpinius stojimų į Mykolo Romerio universiteto (MRU) magistrantūros studijų programas lietuvių kalba rezultatus.

Susidomėjimas magistrantūros studijomis rekordiškai augo

MRU socialinių mokslų krypties magistrantūros studijų programų siūlo kone dvigubai daugiau nei bakalauro – net 39.  MRU šiemet per pagrindinį ir papildomą priėmimą pateiktų prašymų į magistrantūros programas skaičius išaugo 23 procentais, iš viso pateikti 1 262 prašymai. Pageidavimų studijuoti MRU skaičius – rekordinis: sulaukta daugiausia prašymų per pastaruosius kelerius metus. Šiuo metu pasirašyta 515 sutarčių su studentais.

Jau po pagrindinio ir papildomo priėmimo I turo buvo užpildyta daugiau kaip 98 proc. valstybės finansuojamų vietų. Per papildomą (II turo) priėmimą, nuo liepos 20 d. iki liepos 28 d. 15:00 val., stojantieji gali pretenduoti į likusias valstybės finansuojamas ir nefinansuojamas studijų vietas. Jau antrus metus iš eilės priėmimas vykdomas tik nuotoliniu būdu, per LAMA BPO sistemą.

Siekia dar vieno magistro laipsnio

„Vis daugiau žmonių apsisprendžia  investuoti į aktualių naujų kompetencijų įgijimą, kokybiškas universitetinis išsilavinimas ir magistro laipsnis suteikia papildomų pranašumų ir galimybių darbo rinkoje. Šiais metais matome tendenciją, kad jau anksčiau baigę magistrantūrą asmenys aktyviai renkasi studijuoti dar vienoje magistrantūros programoje“, – pastebi Nacionalinio priėmimo grupės vadovas Saulius Bugailiškis.

Pagal naujausius karjeros valdymo informacinės sistemos Karjera.lt duomenis, turintys magistro laipsnį gauna 49 % didesnį atlyginimą nei turintys tik bakalauro laipsnį, o studijos MRU anglų kalba ir jungtinės studijų programos su užsienio universitetais didina universiteto absolventų konkurencingumą ne tik Lietuvos, bet ir tarptautinėje darbo rinkoje.

Studijos, kurias renkasi dirbantys

S. Bugailiškis pabrėžia, kad magistrantūros studijas programas dažnai renkasi jau dirbantys žmonės, kurie kelia itin aukštus studijų kokybės reikalavimus, ieško unikalių programų, orientuotų ne tik į teorines, bet ir į praktines žinias.

Anot MRU atstovo, labai svarbu, kad studijuojantiems, ypač magistrantūroje, universitetas užtikrintų ne tik aukštą studijų kokybę, bet ir lanksčias studijų sąlygas. „MRU didžioji dalis paskaitų vyksta po darbo valandų arba savaitgaliais, išplėtotos nuotolinių studijų galimybės“, – sako Nacionalinio priėmimo grupės vadovas.

Galinčių mokėti už studijas – mažiau

Pagrindiniame etape stojančių į valstybės finansuojamas MRU magistrantūros vietas šiais metais – 1 178, tai sudarė net 71 proc. visų šiame etape teiktų prašymų. Ypač dideli konkursai vyko šiose MRU antrosios pakopos studijų programose: Lyderystė ir pokyčių valdymas (į 7 valstybės finansuojamas vietas pretendavo 80), Projektų vadyba (į 7 valstybės finansuojamas vietas pretendavo 67), Sveikatos politika ir vadyba (į 7 valstybės finansuojamas vietas pretendavo 57).

Valstybės finansuojamų vietų magistrantūros studijų programose universitetas šiais metais siūlo 4 % daugiau nei praėjusiais metais, tačiau valstybės finansavimui nedidėjant šiais metais – nemokamos antrosios pakopos studijos, net su aukštu stojamuoju balu, tampa prieinamos ne visiems. „Daugelis šių stojančiųjų įvardina šiuo metu jaučiamą finansinį neapibrėžtumą, todėl galinčių mokėti už magistrantūros studijas mažėja. Tai, žinoma, paveiks ir pasirašytų sutarčių studijuoti galutinį skaičių“, – sako S. Bugailiškis.  

MRU siekia padėti susidūrusiems su finansiniais sunkumais – pasirinkusiems mokamas studijas universitetas siūlo individualaus mokėjimo už studijas grafiką, taip pat galima pretenduoti į finansinę paramą, stipendijas ir tikslines išmokas.

Daugiau informacijos apie MRU magistrantūros studijų programas galima rasti čia.

Daugiau sužinoti apie priėmimą ir studijas MRU galima tel. +370 6 8617 431, +370 5 2714 704, el. paštu priemimas@mruni.eu.

Galima kreiptis ir „Facebook Messenger“, programėlės paieškoje įvedus „MRU priėmimas 2022“, arba registruotis nuotolinei asmeninei konsultacijai čia.

Teikiantys prašymus į magistrantūros studijos programas gali pateikti iki 6 pageidavimų, prie kiekvieno nurodydami programą, studijų formą bei finansavimą.

Konkurse dalyvauti norintys asmenys turi atitikti šiuos reikalavimus.