Papildomas priėmimas į MRU magistrantūros studijų programas jau prasidėjo - MRU
Naujienos

5 liepos, 2022
Papildomas priėmimas į MRU magistrantūros studijų programas jau prasidėjo
Bendruomenė
Mokslas
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Viešojo saugumo akademija
Teisės mokykla
Įvykis
Universitetas
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas
Studijos

Mykolo Romerio universitete (MRU) pasibaigė birželio 7-29 dienomis organizuotas pagrindinis priėmimo etapas į magistrantūros studijų programas. Tiems, kurie dar nespėjo, ar siekia pretenduoti į antrosios pakopos studijas Universitete, MRU siūlo liepos 5-13 dienomis dalyvauti papildomame priėmime.

Stojančiųjų kiekis į magistrantūros programas didėjo

Šių metų MRU kampanija „Turi kibirkštį? Įpūsime ugnį! Tu gali daugiau, nei galvoji!“ jau po pirmojo etapo sudomino nemažą kiekį stojančiųjų. Per pagrindinį priėmimą stojantieji galėjo pretenduoti į valstybės finansuojamas vietas, taip pat rinktis norimas studijas valstybės nefinansuojamose vietose. Šiais metais pagrindinio priėmimo metu į 39 skirtingas antrosios pakopos studijų programas sulaukta 20% daugiau paraiškų nei praėjusiais metais.

MRU – tarptautiškas, globalus ir inovatyvus universitetas

MRU yra vienas tarptautiškiausių universitetų Lietuvoje. 2021 metais mokslo metus pradėjo studentai net iš 58 pasaulio šalių. Siūlomos studijos anglų kalba ir bendradarbiavimas su užsienio universitetais didina konkurencingumą Lietuvos ir tarptautinėje rinkoje.

Nerimaujantiems dėl studijų kainų, siūloma teikti paraiškas į valstybės finansuojamas studijų vietas, kurių universitetas šiais metais siūlo 4 % daugiau. Pretenduojantiems į valstybės nefinansuojamas studijų vietas universitetas siūlo galimybę mokėti už studijas dalimis, pagal individualiai sudarytą planą, mokėjimus skaidant į dvi ar net tris dalis. Taip pat siūlomos studijų refinansavimo galimybės, kviečiama pretenduoti į universiteto ar valstybės skiriamas stipendijas labiausiai motyvuotiems ar socialiai pažeidžiamiems studentams. MRU rūpinasi, kad kiekvienas atvykęs studentas turėtų galimybę įsikurti MRU Studentų namuose.

Magistrantūros studijos – raktas į sėkmę

Karjeros valdymo informacinės sistemos (Karjera.lt) duomenimis, praėjus 6 mėn. po studijų baigimo, turintys magistro laipsnį gauna 49 % didesnį atlyginimą, nei turintys tik bakalauro laipsnį. Studijos anglų kalba ir jungtinės studijų programos su užsienio universitetais didina MRU absolventų konkurencingumą ne tik Lietuvos, bet ir tarptautinėje darbo rinkoje.

Magistrantūros studijos MRU yra lanksčios, lengvai suderinamos su darbu ir kokybiškos – net 4 iš 5 universiteto magistrantų rekomenduoja šias studijas MRU.

Kiekvienais metais MRU magistrantūros programų studijų dalykai yra atnaujinami, atsižvelgiant į darbo rinkos poreikius ir aktualijas. Šiemet MRU siūlo šias naujas magistrantūros studijų programas: Teisė ir korupcijos prevencija, Verslo administravimas (MBA) lietuvių kalba bei Socialinis darbas (Marijampolėje). Taip pat stojantieji šiais metais gali pretenduoti į Karjeros valdymo programą.

Jau antrus metus iš eilės priėmimas vykdomas tik nuotoliniu būdu, per LAMA BPO sistemą.

Daugiau informacijos apie MRU magistrantūros studijų programas galima rasti čia.

Daugiau sužinoti apie priėmimą ir studijas MRU galima tel. +370 6 8617 431, +370 5 2714 704, el. paštu priemimas@mruni.eu.

Galima kreiptis ir „Facebook Messenger“, programėlės paieškoje įvedus „MRU priėmimas 2022“ arba registruotis nuotolinei asmeninei konsultacijai čia.

Teikiantys prašymus į magistrantūros programas gali pateikti iki 8 pageidavimų, prie kiekvieno nurodydami programą, studijų formą bei finansavimą.

Konkurse dalyvauti norintys asmenys turi atitikti šiuos reikalavimus.