Studijas baigė Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto absolventų laida

Naujienos

28 sausio, 2021
Sėkmingai studijas baigė pirma Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto absolventų laida
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas

Sausio 26 dienos ryte, Zoom platformoje, vyko iškilminga nuotolinė Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto studijų baigimo šventė. Žmogaus ir visuomenės studijų fakultete bakalauro ir magistro studijas baigė 61 edukologijos, pedagogikos, filologijos, komunikacijos, psichologijos, socialinio darbo, sociologijos, vertimo studijų krypčių studentai, iš kurių net 3 gavo lyderio diplomus. O fakultete vykdomas jungtines magistrantūros studijų programas „Socialinis darbas su vaikais ir jaunimu” ir „Lyginamoji socialinė politika ir gerovė” šiais metais pabaigė 10 absolventų.

Visus virtualiai susirinkusius absolventus, jų tėvus ir artimuosius bei fakulteto socialinius partnerius sveikino Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto dekanė prof. dr. Odeta Merfeldaitė, prodekanas studijoms prof. dr. Linas Selmistraitis ir fakulteto institutų direktoriai: prof. dr. Valdonė Indrašienė, prof dr. Liudmila Mockienė, doc. dr. Marius Kalinauskas ir doc. dr. Antanas Valantinas. ŽVSF studijų baigimo šventėje dalyvavo ir kalbas sakė socialiniai partneriai iš Lietuvos ir užsienio – Senjorų socialinės globos namų direktoriaus pavaduotoja socialiniams darbui Miglė Maniušytė, Nišo universiteto (Serbija) profesorė dr. Nadežda Stojkovič ir ŽVSF absolventai: Anastasija Palikarpava, Kristina Janulevičienė ir Justinas Alkimavičius.

ŽVSF dekanė prof. dr. Odeta Merfeldaitė, sveikindama absolventus, džiaugėsi, kad sėkmingai studijas baigė pirma fakulteto absolventų laida. „Nepaisant tikrai sudėtingo pandemijos laikotarpio, absolventai baigė vieną svarbų gyvenimo etapą, kuris yra ir kito etapo pradžia. Einšteinas yra pasakęs: „mokslas nebuvo ir niekuomet nebus užbaigta knyga. Kiekvienas svarbus laimėjimas iškelia naujų klausimų. Tad nebijokite ieškoti atsakymų.“  Tikiu, kad būdami kritiškai mąstantys, be galo kūrybiški ir atsakingi profesionalai, prisidėsite prie gerovės visuomenės kūrimo. Absolventai yra mūsų universiteto ir fakulteto ambasadoriai, skleidžiantys pozityvą, ir išdidžiai garsinantys Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto vardą bei puoselėjantys mūsų vertybes“, – sveikino ŽVSF fakulteto dekanė prof. dr. Odeta Merfeldaitė. Taip pat ŽVSF dekanė dėkojo už svarų indėlį, siekiant puikių rezultatų, absolventams, jų šeimos nariams, socialiniams partneriams, fakulteto dėstytojams, programų vadovams, institutų direktoriams, prodekanams bei studijų vadybininkėms, lydėjusioms absolventus visą studijų laikotarpį.

Studijų baigimo šventėje dalyvavo ir Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto Edukologijos ir socialinio darbo socialinė partnerė – Senjorų socialinės globos namų direktoriaus pavaduotoja socialiniam darbui Miglė Maniušytė. Ji, sveikindama absolventus, kalbėjo, kad „šiai kartai teko nelengvas iššūkis – baigti studijas pandemijos metu, kuris tapo ir galimybe išlaikyti unikalų išbandymą, ir tapti dar lankstesniais, dar geriau pasirengti esamiems ir būsimiems šiuolaikinio pasaulio pokyčiams. Pandemija tik įrodė, kad mokslas išgelbės pasaulį, nes taip visuomet buvo ir bus. O socialinio darbo specialybė įgavo gyvybiškai svarbią prasmę, nes socialiniai darbuotojai kartu su medikais buvo arčiausiai žmonių, geriausiai galintys nusakyti, kokie yra jų ir jų šeimų poreikiai. Tad studijų metu įgytos profesinės kompetencijos ir išsiugdytos asmeninės kūrybiškumo, smalsumo, kritinio mąstymo ir mokėjimo prisitaikyti savybės taps stiprybėmis, padedančiomis gyventi kintančioje aplinkoje ir nežinomybėje. Dėl to, socialinio darbo profesijos tikrai nepakeis joks dirbtinis intelektas ir išmaniosios technologijos – niekas negali pakeisti žmogiškųjų vertybių, profesionaliai reiškiamos empatijos ir atjautos bei pasitikėjimo.  Be abejonės, socialinio darbo ir kiti socialinės srities atstovai koja kojon žengs su greitėjančiu ateities pasauliu. Žmogaus ir visuomenės studijų absolventai yra labai laukiami darbo rinkoje, nes Mykolo Romerio universiteto studentai vertinami kaip puikūs, plačias kompetencijas turintys specialistai. Laisvi, protingi ir kūrybingi žmonės”. M. Maniušytė absolventams linkėjo visuomet puoselėti ir praktiškai taikyti universitete suteiktas žinias, įgūdžius ir vertybes, nes absolventų laukia išties nuostabi ateitis.

Humanitarinių mokslų instituto socialinė partnerė – Nišo universiteto (Serbija) profesorė dr. Nadežda Stojkovič pažymėjo, kad „studentai stovi prie jų profesinio gyvenimo slenksčio, įgalinti mokslo žinių, kurias jie įgijo studijuodami ypatingos studijų kokybės Humanitarinių mokslų institute. Dabar absolventai yra pilnai pasirengę žengti į profesinį gyvenimą kaip ekspertai. Manau, kad absolventams tikrai paliko įspūdį dėstytojų humaniškumas, atsidavimas ir kilnumas. Žinau, kad universitetas ir visas personalas sudarė studentams palankias studijų sąlygas”. Profesorė išsilavinusiems, stipriems, entuziastingiems ir nuostabiems studentams, kokiais jie visi ir yra, palinkėjo sėkmės visose jų veiklose. 

Dalykinės anglų ir kitos užsienio kalbos bakalauro studijų absolventė, gavusi Lyderio diplomą, Anastasiya Palikarpava sveikino visus susirinkusiuosius į studijų baigimo šventę ir dėkojo dėstytojams, lydėjusiems įspūdingoje ir įsimintinoje mokslo atradimų kelionėje. Ji tikisi, kad šių studijų baigimas yra tik akademinio kelio pradžia, siekiant gilesnių mokslo žinių, toliau studijuojant magistrantūros studijose.  

Komunikacijos ir kūrybinių technologijų magistrantūros studijų absolventė Kristina Janulevičienė, sakydama sveikinimo kalbą, pasidalino savo patirtimi ir įžvalgomis:  „įstojusi į Mykolo Romerio universitetą  labai nustebau, nes jau pirmosiomis studijų dienomis, susidūriau su novatoriška, geranoriška ir motyvuojančia, kompetentinga Komunikacijos instituto komanda. Studijų metu, dėstytojai ir darbuotojai visuomet lanksčiai derino keliamus reikalavimus su žmogiškumu, nuoširdžiai rūpinosi studentais. Dėl to, studijuodama jaučiausi išgirsta. Nuoširdžiai dėkojame ir lenkiame galvas prieš tuos, kurie dalijosi savo žiniomis ir patirtimi. Mums garbė studijuoti laiko dulkėse nepasiklydusiame XXI a. universitete. Dėkojame už šiuolaikiškas, patogias, kokybiškas, įdomias ir gyvas studijas, neprisirišant prie universiteto sienų. Taip pat dėkojame, kad leidote įsitraukti ir būti universiteto dalimi. Linkime neprarasti tolerancijos, kūrybiškumo, pasitikėjimo, įkvėpimo naujiems sumanymams ir siekiams. Kiekvienas žmogus yra savo gyvenimo režisierius, siekiantis geriausio gyvenimo apdovanojimo – Oskaro. Šiandien įgytas magistro diplomas yra mano pirmasis mokslinis „oskaras“ ir aš net neabejoju, kad pelnysime dar ne vieną profesinį apdovanojimą. Svarbiausia turėti bent vieną naują svajonę, siekti pergalės bei būti sąžiningiems prieš pačius save ir viskas bus gerai. Kur bebūtume, mes esame ir liksime MRU dalimi, tad linkiu garbingai nešti universiteto ir fakulteto vėliavas.“

Psichologijos bakalauro studijų absolventas Justinas Alkimavičius džiaugėsi, jog studijų metu pavyko visapusiškai patobulėti ir įgyti naujų įgūdžių, įveikti savąsias baimes, sukurti tarpusavio santykius. O prisiminęs K. Rodgers žodžius, jog „laimingas žmogus yra tas, kuris tobulėja visą gyvenimą“, dėkojo visiems nuostabiems Psichologijos instituto dėstytojams ir linkėjo: „nenustoti tobulėti ir siekti savo užsibrėžtų tikslų. Tikimės, kad su įgytais įgūdžiais ir žiniomis mes visi klestėsime“

ŽVSF studijų baigimo šventės įrašą galima pamatyti: https://cutt.ly/Nj039QL

 



Susijusios naujienos