MRU alumnė Rita Raukaitė: universitetą pasirinkau klausydama širdies - MRU
Naujienos

30 gegužės, 2022
MRU alumnė Rita Raukaitė: universitetą pasirinkau klausydama širdies
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas

Mykolo Romerio universiteto (MRU) Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto (ŽVSF) Edukacinių technologijų valdymo magistrantūros studijų programą studijavusi Rita Raukaitė teigia, kad universitetą pasirinko klausydama širdies. Beveik visuomet save laikiusi kultūrinio gyvenimo veikėja Rita netikėtai nusprendė pasirinkti ugdymą.

„MRU baigiau Edukacinių technologijų valdymo studijas. Visiškai nebematau savęs kultūriniame gyvenime. Labai džiaugiuosi, kad gal ir „netyčia“, gal ir netikėtai patraukiau ugdymo kryptimi. Dabar matau, kokią didžiulę reikšmę gyvenime daro tiek aplinkinių ugdymas, tiek darbas su savimi, saviugda.“ – sako MRU alumnė Rita Raukaitė.

Šiandien MRU absolventė R. Raukaitė yra įkūrusi „ANNA“ saviugdos ir savirealizacijos centrą Plungėje, kuris ir yra apie vidinį darbą su savimi. Nors Rita niekuomet neplanavo kurti verslo, saviugdos ir savirealizacijos centro, idėja atkeliavo intensyviai dirbant su savimi, daug gilinantis į savo jausmus, tikslus ir ego. „ANNA“ saviugdos ir savirealizacijos centro tikslas – ugdyti visuomenę, kuriant ir įgyvendinant įvairius edukacinius ir sąmoningumą didinančius renginius: paskaitas, seminarus, įvairias praktikas, kūrybines dirbtuves ir pan., įtraukiant jaunimą ir suteikiant jam galimybę atrasti save per įvairias veiklas, galinčias padėti apsispręsti dėl studijų ar darbo.

 „Tokiu būdu centras veikia tarytum dviem kryptimis: pirma, organizuoja renginius suaugusiems, antra – suteikia produktą jaunimui.“ – teigia MRU alumnė. Rita neabejoja, jog gyvenime viskas susiję, todėl ir Edukacinių technologijų valdymo magistrantūros studijos Mykolo Romerio universitete padėjo įgyvendinti „ANNA“ saviugdos ir savirealizacijos centro idėją: „Visas pasitikėjimas, žinojimas, kad galiu tai daryti, kad galiu kurti ugdomąjį produktą, visa tai pasisemta iš studijų MRU. <...>Pirmiausia prasiplėtė mano suvokimas apskritai apie ugdymą ir jo galimybes, kaip galima ugdyti kitaip, kokių būdų ir galimybių ugdomojoje veikloje yra. Antra, atsirado pasitikėjimas savimi ir savo jėgomis.“

Alumnė teigia magistrantūros studijų MRU metu susipažinusi su įvairiais turinio kūrimo įrankiais, kurie puikiai padeda ir kitose veiklose. Ritai studijos taip pat padėjo praplėsti gebėjimą matyti pasaulį kritiškomis akimis bei iš esmės suprasti patį ugdymą. „Nuostabu, kai tave supa tokie pat žmonės, kurie kuria, kurie gyvenimą mato kaip nuolatinį augimą, nuolatinį tobulėjimą, nuolatinę kūrybą. Tokia yra visa mano komanda – „Nendrės namai“ ir „9Smilgos“,  merginos, kurios yra įsikūrusios kartu su manimi.“ – džiaugiasi Rita.

MRU absolventė patirtį universitete įvardija taip: „Visos šios mano istorijos ir patirties MRU moralas vienas: nesvarbu, su kuo susidurtume, nesvarbu, ką patirtume, visus sunkumus tikrai galime įveikti, jeigu turime noro bei drąsos ir ryžto prisiimti atsakomybę už savo gyvenimą. <...> Visą atsakomybę už savo gyvenimą 100 proc. nešame tik mes patys.“