Sėkmingą ateitį Kauno regione kuriantys MRU alumnai stiprina bendradarbiavimą su universitetu - MRU
Naujienos

14 birželio, 2023
Sėkmingą ateitį Kauno regione kuriantys MRU alumnai stiprina bendradarbiavimą su universitetu
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Viešojo saugumo akademija
Teisės mokykla
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Birželio 13 dieną Mykolo Romerio universiteto (MRU) delegacija Kaune susitiko su MRU alumnais. Renginio metu MRU atstovai pristatė studijų ir mokslo naujoves universitete, aptarė naujas bendradarbiavimo sritis bei pakvietė Kauno regione karjeras vystančius alumnus tapti mentoriais.

Kauno regiono alumnai, susirinkę jaukiame BLC verslo lyderių centre Kaune turėjo galimybę tiesiogiai aptarti rūpimus klausimus su MRU vadovybe, MRU prodekanais, institutų direktoriais ir kitais universiteto bendruomenės nariais.

„Esu viena iš jūsų – MRU alumnė, tad džiaugiuosi, galėdama pasidalyti su jumis mūsų universiteto sėkmės istorija ir kartu aptarti, kaip drauge galime stiprinti savo universitetą ir mūsų bendrystę“, – sakė MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė. Rektorė apžvelgė universiteto raidą, akcentuodama, kad jauniausia Lietuvoje valstybinė aukštojo mokslo įstaiga išaugo į didžiausią Lietuvoje specializuotą socialinių ir humanitarinių mokslų universitetą, mokslo ir studijų srityje sėkmingai konkuruojantį tarptautinėje erdvėje.

Susitikime Kaune dalyvavo įvairių kartų atstovai – ir pirmieji Nepriklausomybę atkūrusioje Lietuvoje įsteigtos Policijos akademijos absolventai, ir jaunieji alumnai, vos prieš metus baigę mokslus Mykolo Romerio universitete.

Alumnai dalinosi mintimis, koks yra MRU absolvento identitetas, įvardindami būdingas savybes, požiūrius, vertybes. Dauguma sutarė, kad MRU absolventai pasižymi atsakingumu, gebėjimu įveikti sudėtingas situacijas, yra bendruomeniški ir pasirengę padėti, kryptingai siekiantys tikslų.

Susitikime MRU Teisės mokyklos doc. dr. Marius Laurinaitis supažindino su naujų technologijų panaudojimo galimybėmis teisėje bei kylančiais iššūkiais. MRU Karjeros centro vadovė Laimutė Kodienė MRU alumnams papasakojo apie mokymąsi visą gyvenimą, mentorystę, galimybes įsitraukti ir dalyvauti universiteto veiklose.

Jaukiame ir atvirame pokalbyje su MRU akademinės bendruomenės ir administracijos atstovais buvo aptartos tolimesnės bendradarbiavimo galimybės, studijų ir darbo prioritetai. Alumnai šiltai prisiminė studijų laikus, susitiko su seniai matytais draugais ir dėstytojais, domėjosi mentorystės programos galimybėmis. Tarp susirinkusiųjų alumnų buvo ir MRU mentorių, kurie nebe pirmą sezoną dalinasi patirtimi, padėdami MRU studentams siekti tikslų.

Dauguma MRU alumnų sėkmingai plėtoja karjerą valstybės ar verslo įmonėse, kuria nuosavą verslą. MRU atstovai šiais metais taip pat susitiko su Marijampolėje, Utenoje, Panevėžyje ir Klaipėdos regionuose dirbančiais universiteto alumnais.

Tikimasi, kad ilgainiui susiburs regioniniai MRU alumnų klubai, prisidėsiantys prie studijų kokybės gerinimo, atsižvelgiant į darbdavių poreikius ir vykdant regionams aktualiausius mokslinius tyrimus.