MRU Rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė verslo ir mokslo forume Melburne kvietė kurti valstybių sienas peržengiančią inovacijų kultūrą - MRU
Naujienos

18 spalio, 2023
MRU Rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė verslo ir mokslo forume Melburne kvietė kurti valstybių sienas peržengiančią inovacijų kultūrą
Teisės mokykla
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Viešojo saugumo akademija

Mykolo Romerio universiteto (MRU) rektorė, Tarptautinės universitetų asociacijos (IAU) viceprezidentė prof. dr. Inga Žalėnienė spalio 18 d. dalyvavo Lietuvos-Viktorijos valstijos (Australija) verslo ir mokslo forume Melburne, kuriame akcentavo tarptautinio mokslininkų ir verslo bendradarbiavimo svarbą, sprendžiant bendrus žmonijai kylančius iššūkius.

Forumą atidaręs Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda kaip teigiamą partnerystės, nepaisančios geografinio nuotolio, pavyzdį nurodė neseniai Karališkojo Melburno technologijų instituto (RMIT) ir Mykolo Romerio universiteto užmegztą partnerystę kibernetinio saugumo srityje. MRU bendradarbiauja su RMIT universitetu nuo 2020 metų, kartu įkūrė Australijos- Lietuvos kibernetinio saugumo tyrimų tinklą (Australian-Lithuanian Cyber Research Network, ALCRN).

Mokslininkų ir verslininkų diskusijoje prof. dr. Inga Žalėnienė pabrėžė, kad universitetų aljansai ir mokslininkų bendradarbiavimo tinklai, siejantys bendraminčius, stipri lyderystė suteikia daugiau galimybių tarptautinėms mokslininkų komandoms tyrinėti kompleksines problemas ir iššūkius. Kaip pavyzdį ji nurodė Tarptautinės universitetų asociacijos suburtą darnaus vystymosi klasterį, kuriame dalyvauja ir MRU mokslininkai ir tyrėjai.

MRU rektorė pabrėžė, kad klestinti Australijos Viktorijos valstijos verslumo ekosistema ir turtingas Lietuvos akademinis bei pramoninis potencialas yra puikus derinys.

„Kartu galime kurti sprendimus, kurie būtų ne tik komerciškai perspektyvūs, bet ir aplinkai tvarūs bei socialiai paveikūs, galėtume kurti inovacijų kultūrą, kuri peržengia sienas ir nustato pasaulinės partnerystės etalonus“, – teigė MRU rektorė.

Lietuvos verslo ir mokslo delegacija, į kurios sudėtį įeina Lietuvos mokslo tarybos pirmininkas dr. Gintaras Valinčius, šalies universitetų vadovai ir įmonių bei agentūrų atstovai, su Australijos kolegomis diskutavo apie globalių partnerysčių reikšmę inovacijoms, taip pat Lietuvos ir Australijos ekonominio ir akademinio bendradarbiavimo perspektyvas.

Forume taip pat dalyvavo Tarptautinės universitetų asociacijos (IAU) prie UNESCO prezidentas prof. Andrew Deeks, su kuriuo LR prezidentas G. Nausėda aptarė stiprėjantį Lietuvos vaidmenį tarptautiniuose universitetų tinkluose.