MRU sutartis su Vilniaus rajono savivaldybe – naujų galimybių etapas - MRU
Naujienos

9 spalio, 2023
MRU sutartis su Vilniaus rajono savivaldybe – naujų galimybių etapas
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Viešojo saugumo akademija
Teisės mokykla

Šiandien Mykolo Romerio universiteto (MRU) rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė ir Vilniaus rajono meras Robert Duchnevič pasirašė MRU ir Vilniaus rajono savivaldybės bendradarbiavimo sutartį, kuri prisidės prie abipusiai naudingos partnerystės studijų, studentų praktikos, bendrų projektų bei žinių pasidalijimo plėtros.

Susitikime dalyvavę universiteto fakultetų dekanai - Teisės mokyklos dekanė prof. dr. Lyra Jakulevičienė, Viešojo valdymo ir verslo fakulteto dekanas prof. dr. Darius Štitilis, Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto dekanė prof. dr. Odeta Merfeldaitė ir Viešojo saugumo akademijos dekane prof. dr. Snieguolė Matulienė - pasidalino galimomis ateities iniciatyvomis įgyvendinant bendradarbiavimo sutartį įvairiose srityse: pradedant viešųjų pirkimo, darbo teisės specialistų rengimo, nemokamos teisinės pagalbos tiekimo, duomenų analitikos viešajame sektoriuje, kibernetinio saugumo, pedagogų ir švietimo įstaigų vadovų rengimo, baigiant - švietimu narkotikų prevencijos klausimais mokyklose.

„Svarbiausia nesustoti, išsigryninti veikos prioritetus ir imtis bendrų inciatyvų“, - sakė MRU Rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė.

Vilniaus rajono meras pabrėžė, kad savivaldybės partnerystė su MRU yra ypač svarbi dėl viešojo administravimo, teisės specialistų pritraukimo į savivaldybės administraciją ir jai pavaldžias įstaigas, taip pat dėl valstybės tarnautojų ir biudžetinių įstaigų darbuotojų kvalifikacijos kėlimo, kompetencijų ugdymo. Pasak R. Duchnevič, MRU vykdomos profesinės pedagogikos studijos, skirtos rengti kvalifikuotus pedagogus, yra itin svarbios Vilniaus rajono savivaldybei.

Rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė pasidžiaugė, kad net keliolika Vilniaus rajono savivaldybės mokyklų vadovų ir pedagogų šiemet stojo studijuoti MRU magistro studijų programos „Edukacinių technologijų valdymas“ („Vadyba mokykloje“ specializacija) ir „Viešasis administravimas“ („Švietimo ir mokslo politika ir vadyba“ specializacija).

Susitikime taip pat dalyvavo Vilniaus rajono vicemerė Edita Tamošiūnaitė.