MRU vykusioje kasmetinėje dr. Karlo Lamerso viešoje diskusijoje – karo Ukrainoje ir galimos Nato plėtros temos - MRU
Naujienos

16 gegužės, 2023
MRU vykusioje kasmetinėje dr. Karlo Lamerso viešoje diskusijoje – karo Ukrainoje ir galimos Nato plėtros temos
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Viešojo saugumo akademija
Teisės mokykla
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Gegužės 16 dieną Mykolo Romerio universitetas (MRU) kvietė į kasmetinę viešą diskusiją „Dr. Lamerso NATO posėdžiai“ (angl. Dr. Lamers NATO Hearings). Šiemet šeštosios diskusijos tema: „NATO vadovų susitikimas Vilniuje: ko galima tikėtis? (angl. Vilnius NATO Summit: What Can We Hope For?). Renginys vyko anglų kalba.

Viešoje diskusijoje pranešimą skaitė transatlantinės politikos autoritetas, buvęs ilgametis Vokietijos Bundestago gynybos komiteto narys, buvęs NATO Parlamentinės Asamblėjos prezidentas ir ištikimas MRU draugas prof. h. c. dr. Karlas A. Lamersas.

Prof. K. Lamerso nuomone pasaulis nuo 2016 m. „pasikeitė iš esmės“, o šiuo metu Ukrainos ir Rusijos kare ant kortos pastatytas ir pasaulio saugumas: „Karo baigtis pakeis Europos architektūrą ateinantiems dešimtmečiams“, – teigė jis.

Savo nuomonę apie padėtį pasaulyje išsakė ir kiti diskusijos dalyviai: buvęs užsienio reikalų ministras ir buvęs krašto apsaugos ministras Linas Linkevičius, buvęs premjeras ir buvęs krašto apsaugos ministras Gediminas Kirkilas, politologas Jonas Survila ir Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto vadovė, prof. dr. Margarita Šešelgytė.

Diskusiją tradiciškai moderavo MRU Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto Komunikacijos instituto politologas doc. dr. Virgis Valentinavičius.

Šis kasmetinis MRU renginys suburia studentus, mokslininkus ir politikus aptarti aktualiausius saugumo ir politikos klausimus.

Karlas Lamersas yra įsteigęs ir Taikos Fondą, kuris finansuoja studentų esė konkursą, įskaitant ir pinigines premijas: 1000 eurų už pirmą vietą, 600 eurų – už antrą vietą ir 400 eurų – už trečią vietą.

Šiemet šis konkursas, kuris yra organizuojamas penktus metus iš eilės, prasidėjo vasario 23-ąją ir vyks liepos 31-osios dienos.

Daugiau informacijos apie konkursą galima rasti čia.