MRU ir Savojos Monblano universiteto Prancūzijoje vadovai sutarė toliau plėtoti sėkmingą bendradarbiavimą - MRU
Naujienos

21 birželio, 2023
MRU ir Savojos Monblano universiteto Prancūzijoje vadovai sutarė toliau plėtoti sėkmingą bendradarbiavimą
Viešojo saugumo akademija
Teisės mokykla
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas

Birželio 21 dieną Mykolo Romerio universiteto (MRU) bendruomenė pasitiko svečius iš Prancūzijos –Savojos Monblano universiteto (Šamberi, Prancūzija) prezidentą prof. dr. Filipą Galė (Philippe Galez) ir profesorių dr. Eriką Briuna (Eric Brunat), kuriems rytoj, diplomų teikimo šventės metu, bus suteikti garbės profesoriaus ir garbės nario vardai.

Į universitetą atvykusius svečius priėmė MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė. Pokalbyje dalyvavę MRU vicerektorė akademiniams reikalams prof. dr. Regina Valutytė, Teisės mokyklos dekanė prof. dr. Lyra Jakulevičienė, tarptautinių ryšių prodekanė prof. dr. Lina Mikalonienė, Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto dekanė prof. dr. Odeta Merfeldaitė, Viešojo valdymo ir verslo fakulteto prodekanas studijoms prof. dr. Irmantas Rotomskis, Privatinės teisės instituto direktorius prof. dr. Virginijus Bitė bei MRU Aplinkos valdymo laboratorijos vadovas prof. dr. Paulo Alexandre da Silva Pereira su svečiais aptarė tolesnio universitetų bendradarbiavimo kryptis.

„Mūsų universitetų vykdoma jungtinė programa – puikus sėkmingo bendradarbiavimo pavyzdys. Džiaugiamės, kad ši programa patraukli ne tik studentams iš Lietuvos ir Prancūzijos, bet ir kitų šalių“, – sakė MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė. – „Tikimės, kad kolegų iš Prancūzijos vizitas atvers naujų galimybių bendradarbiauti vykdant aukščiausios kokybės studijas ir mokslinius tyrimus“.

MRU Garbės profesoriaus vardas Savojos Monblano universiteto (Université Savoie Mont Blanc – USMB) prezidentui prof. dr. Filipui Galė suteiktas už pažangos diegimą aukštajame moksle, akademinių mainų bei mokslinių tyrimų plėtrą ir sėkmingą ilgametį bendradarbiavimą su MRU.

MRU Garbės nario vardas USMB profesoriui dr. Erikui Briuna suteiktas už ilgametį vadovavimą jungtinei MRU ir USMB Europos ir tarptautinės verslo teisės magistrantūros studijų programai ir išskirtinį tarpusavio bendradarbiavimo puoselėjimą.

MRU bendradarbiavimas su USMB tęsiasi jau beveik 20 metų. Prasidėjęs nuo individualių mokslininkų kontaktų, bendrų konferencijų organizavimo vartotojų teisių apsaugos tematika, bendradarbiavimas išaugo iki jungtinės magistrantūros studijų programos „Europos ir tarptautinė verslo teisė“ (EIBL) sukūrimo.

Savojos Monblano universiteto prezidentui prof. dr. Filipo Galė ir profesoriui dr. Erikui Briuna garbės profesoriaus ir garbės nario vardai bus suteikti rytoj, Teisės mokyklos  diplomų teikimo šventės metu, kuri prasidės 12 valandą, MRU 201 aud.

Pilną diplomų įteikimo ir Mokslo metų pabaigos šventės programą galima rasti čia.