MRU studentas Klaidas Girdvainis: studijų metu įgytas žinias pritaikysiu kuriant savo verslą - MRU
Naujienos

19 lapkričio, 2021
MRU studentas Klaidas Girdvainis: studijų metu įgytas žinias pritaikysiu kuriant savo verslą
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Universitetas
Bendruomenė

„Esu intravertas, studijuojantis komunikaciją ir skaitmeninę rinkodarą, tad dažnai tenka išeiti iš komforto zonos. Manau, kad šie iššūkiai tik padeda ir stiprina mano kompetencijas ir verčia stipriau padirbėti bei išmokti daug naujų dalykų“, –  prisipažino Mykolo Romerio universiteto trečiakursis Klaidas Girdvainis, pasakodamas apie savo studijų pasirinkimą, pabaigus Musninkų Alfonso Petrulio gimnaziją.

Studijų metu įgytos žinios man padeda kurti naujus ir vystyti esamus projektus

MRU studentas Klaidas Girdvainis turi nemažai hobių, tačiau pagrindiniai iš jų yra automobiliai, programavimas bei kriptovaliutos. Šie pomėgiai jam yra ne tik įdomus bei mėgstamas dalykas, bet ir pragyvenimo šaltinis. Tad skaitmeninės rinkodaros ir komunikacijos studijose išmokti dalykai tikrai pravers ateityje, pritaikant įgytas žinias kaip kurti pradavimų strategijas ir jas įgyvendinti.

„Studijų metu išmokau labai daug – nuo komunikacijos iki technologinių darbų. Įgijau sugebėjimus puikiai naudotis tokiomis programomis kaip Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Premiere, išmokau daryti reklamas, tiksliai nustatyti reikiamas auditorijas ir daug kitų dalykų, kurie man bus naudingi ateityje. Šios žinios man padeda kurti naujus projektus, bei vystyti esamą. Tikrai norėčiau dirbti darbą pagal savo pasirinktą specialybę, nes jaučiu, kad tai ir yra mano pašaukimas. Mėgstu užsiimti veikla, susijusia su šia specialybe, ir negana to – manau, kad ji yra labai pelninga“, – savo mintimis dalijosi MRU studentas Klaidas Girdvainis.

Ateityje nesinori dirbti nemėgstamo darbo ar užsiimti veikla, kuri visiškai nedomina

Anot būsimo komunikacijos ir skaitmeninės rinkodaros specialisto Klaido, „rasti savo pašaukimą dažnai yra labai sunku. Manau, kad reikia bandyti daug įvairių dalykų, ir apsistoti ties tuo, kuris labiausiai patinka. Žinoma, visada geriau yra turėti kelis patinkančius dalykus ir pasirinkti būtent tą, kuris teiktų daugiausiai naudos, malonumo, ir būtų pelningiausias. Taipogi svarbu turėti savo pašaukimą ir užsiimti mėgstama veikla, nes taip užsibrėžtų tikslų siekti bus daug lengviau“.

„Mano studijų pasirinkimai buvo gan impulsyvūs. Pasirinkau kelis skirtingus dalykus, tačiau būtent tokius, kokie man patinka – auto-elektronika, žaidimų kūrimas, programavimas, grafinis dizainas bei komunikacija ir skaitmeninė rinkodara. Būtent dabartinį savo studijuojamą dalyką pasirinkau todėl, kad tuo metu labai domėjausi skaitmenine prekyba ir bandžiau kurti įvairiausius projektus elektroninės komercijos srityje. Studijuodamas įgijau trūkstamų žinių tam, kad galėčiau sėkmingai įsikurti šioje sferoje. Todėl ir abiturientams, kurie planuoja rinktis komunikacijos ir skaitmeninės rinkodaros studijas Mykolo Romerio universitete, patariu pasirinktį tokią specialybę, kuri tikrai patinka ir turite bent kažkiek patirties, tuomet tikrai įsitikinkite, kad pasirinkta specialybė bus naudinga ir po 5-10 metų“, – prisimindamas savo studijų pasirinkimo kriterijus, abiturientams pataria Klaidas.

Pandemijos metu atsiradęs nuotolinis mokymasis turi savų pliusų ir minusų

Mokytis nuotoliniu būdu MRU trečiakursiui Klaidui Girdvainiui yra labai patogu, nes toks mokymosi būdas leidžia ne tik turėti lankstesnį grafiką, bet ir sutaupyti ir pinigų – nebereikia nuomotis vietos studentų namuose ir patirti didelių  transporto išlaidų. Be to, pavyksta sutaupyti ir laiko, kurį skiria  savo kūrybinių projektų vystymui ir rašto darbų rašymui. Deja nuotolinis mokymasis turi ir minusų – nukenčia mokslo kokybė, nes nuotolinėse paskaitose sunkiau susikaupti, dažnai dėmesį blaško kiti dalykai, tokie kaip socialinės medijos ar mobilus telefonas. Kenčia ir socialiniai sugebėjimai, nes nėra daug bendravimo kas yra viena iš svarbiausių socialinių kompetencijų. Tačiau nepaisant šių iššūkių Klaidas Girdvainis tikisi sėkmingai baigti studijas ir pradėti dar didesnį verslą/projektą, pasinaudojant žiniomis ir realizuoti savo kūrybines idėjas praktiškai.