Studijų programos Socialinis darbas su vaikais ir jaunimu alumnas Noah Agbo: esu sužavėtas tuo, ką išmokau šioje programoje - MRU
Naujienos

13 lapkričio, 2023
Studijų programos Socialinis darbas su vaikais ir jaunimu alumnas Noah Agbo: esu sužavėtas tuo, ką išmokau šioje programoje
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Universitetas
Interviu

Mykolo Romerio universitetas kartu su trimis kitais Europos universitetais vykdo „Erasmus Mundus“ Europos jungtinę magistro programą Socialinis darbas su vaikais ir jaunimu (ESWOCHY). Apie šios programos išskirtinumą kalbamės su jos alumnu Noah Agbo, kilusiu iš Nigerijos ir šiuo metu atliekančiu doktorantūros mokslinių tyrimų ir dėstymo stažuotę MRU:

„Aš norėjau įgyti socialinio darbo patirties, pažinti įvairias kultūras ir užmegzti tarptautinių ryšių, todėl ESWOCHY studijos tam labiausiai tiko. Mes su kolegomis buvo iš įvairių šalių, skirtingos kilmės, skirtingai supratome socialinio darbo praktiką, todėl buvo tikrai įdomu būti tarp bendramokslių – didelėje kultūrinėje įvairovėje. Dabar dirbdamas labiau pasitikiu savimi, nes buvau gerai išugdytas ESWOCHY programoje.“

Kuo išsiskyrė studijos Mykolo Romerio universitete, kuo jis jus sudomino? Kokią patirtį išsinešate iš tarpkultūrinių studijų?

Studijos MRU išsiskyrė empatiškais dėstytojais, šiuolaikiška studijų aplinka, kuri yra aukščiausio lygio. Dėstymo turinys yra aktualus ir svarbus šiai kartai. Studijos MRU praplėtė mano akiratį ir suteikė man naują perspektyvą apie socialinį darbą švietimo srityje. Vienas iššūkis, kurį galėčiau paminėti – kalbos barjeras, bet jam įveikti yra įvairių įrankių.

Kaip baigtos išskirtinę patirtį suteikiančios studijos prisidėjo ir prisideda prie jūsų karjeros kelio? Kokius įgūdžius bei patirtį sukaupėte, kurie yra vertinami darbo rinkoje?

Mano išvada būtų tokia: nė viena kultūra nėra didesnė, stipresnė ar svarbesnė už kitas kultūras. Kiekviena kultūra turi savo privalumų ir trūkumų, todėl, kaip socialiniai darbuotojai, dirbantys su vaikais ir jaunimu bei kitomis pažeidžiamomis grupėmis, turime suteikti sau ir kitiems visuomenės nariams žinių, kad visi yra svarbūs.

Apibendrinant galima teigti, kad be įgytų socialinio darbo mokslinių tyrimų įgūdžių bei supratimo apie socialinio darbuotojo profesiją, ESWOCHY programa padėjo man patobulinti bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, esu patenkintas  programos studijomis ir trokštu tai perduoti kitiems.

Noah Agbo kalbino Mykolo Romerio universiteto Komunikacijos ir rinkodaros centro Komunikacijos skyriaus vadybininkė Karolina Markauskaitė.