MRU sportininkai, konkuravę studentų žaidynėse, iškovojo prizines vietas - MRU
Naujienos

24 gegužės, 2022
MRU sportininkai, konkuravę studentų žaidynėse, iškovojo prizines vietas
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Viešojo saugumo akademija
Įvykis
Teisės mokykla
Universitetas
Bendruomenė
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Mykolo Romerio universiteto (MRU) sportininkų delegacija: Algio Mečkovskio vadovaujama dziudo komanda, Vaido Sakalausko vadovaujama šachmatininkų komanda bei dvi lengvaatletės, gegužės 19-21 dienomis dalyvavo Latvijos universitetų sporto federacijos organizuotose studentų žaidynėse „Sell games 2022”. Svarbu pabrėžti, jog kartu į šį renginį vyko ir MRU atstovai: Bendruomenės gerovės centro vadovė dr. Vilma Miglinė ir Sveikatingumo ir sporto skyriaus vyriausiasis vadybininkas dr. Donatas Gražulis.

Pirmąją žaidynių dieną Lengvosios atletikos šuolių į tolį rungtyje geriausią rezultatą paskutiniuoju savo bandymu pasiekė Viešojo saugumo akademijos (VSA) Teisės ir policijos veiklos bakalauro studijų programos pirmo kurso studentė Eivilė Cemnolonskytė. Pažymėtina ir tai, kad ji šuolio į tolį rungtyje varžėsi pirmą kartą, o atlikusi savo pergalingą šuolį, sparčiu žingsniu ėjo į kitą sektorių, kur dalyvavo finaliniame 100 m bėgime. Tačiau, daug jėgų išnaudojusi šuoliams, galiausiai Eivilė užėmė septintąją vietą.

Antroji žaidynių diena - džiugino aukso bei sidabro spalvos medaliais. Lengvaatletė, VSA Teisės ir ikiteisminio proceso bakalauro studijų programos 3 kurso studentė Andra Tamašauskaitė 800 metrų bėgimo rungtyje, finišo tiesiosios atkarpoje, įrodė savo pranašumą ir tapo pirmosios vietos nugalėtoja. Gausiausias medalių kraitis atiteko dominavusiai MRU šachmatininkų komandai. Komandinėje įskaitoje MRU šachmatininkai iškovojo auksą, tad Viešojo valdymo ir verslo fakulteto (VVVF) Viešojo administravimo ir lyderystės bakalauro studijų programos 1 kurso studentas Paulius Pultinevičius, VVVF Tarptautinio verslo ir muitinės logistikos bakalauro studijų programos 4 kurso studentas Tomas Laurušas, VSA Teisės ir ikiteisminio proceso bakalauro studijų programos 1 kurso studentė Gabija Šimkūnaitė bei VSA Teisės ir policijos veiklos bakalauro studijų programos 1 kurso studentas Augustas Vaškevičius pasidabino aukso spalvos medaliais. Asmeninėje įskaitoje MRU studentas didmeistris Paulius Pultinevičius, surinkęs 8,5 taško iš 9, iškovojo aukso medalį, o MRU studentas didmeistris Tomas Laurušas atsilikęs tašku, liko su sidabro medaliu. Taip pat ir MRU studentė Gabija Šimkūnaitė - su 4,5 taško tarp merginų liko antroje vietoje. Taigi, šachmatininkai į MRU medalių taupyklę įdėjo du aukso ir du sidabro medalius.

Svarbu pabrėžti ir tai, jog žaidynėse MRU atstovavo, tačiau šį kartą be medalių liko šie dziudo imtynininkai: Teisės mokyklos Teisės ir muitinės veiklos bakalauro studijų programos 1 kurso studentas Justas Verižnikovas, VSA Teisės ir policijos veiklos studijų programos absolventė Ema Šenauskaitė, Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto Psichologijos bakalauro studijų programos 3 kurso studentas Kirill Charakov bei VVVF Globalaus verslo ir modernios rinkodaros bakalauro studijų programos 1 kurso studentas Bohdan Ilin.