Iniciatyva „Lietuvos vaikų balsas“ sulaukė ypač didelio visos šalies vaikų aktyvumo - MRU
Naujienos

31 gegužės, 2022
Iniciatyva „Lietuvos vaikų balsas“ sulaukė ypač didelio visos šalies vaikų aktyvumo
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Įvykis
Universitetas
Bendruomenė

Kuo iš tikrųjų gyvena Lietuvos vaikai, dėl ko nerimauja, kuo didžiuojasi ir apie ką svajoja? Mykolo Romerio universiteto (MRU) Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas (ŽVSF) kartu su partneriais organizuoja konferenciją-apdovanojimus „Lietuvos vaikų balsas“ ir kviečia stebėti renginio transliaciją birželio 1 d., 11 val. Tarptautinę vaikų gynimo dieną vaikai ir moksleiviai iš visos Lietuvos dalinsis savo mintimis, idėjomis ir svajonėmis. Konferencijoje planuojama dalyvaus apie 450 vaikų.

Šių metų universiteto organizuojamos „Lietuvos vaikų balso“ konferencijos tema „Mano laiškas...“ kiekvienam vaikui atvėrė galimybę kreiptis į konkretų asmenį, asmenų grupę, organizaciją (pvz., mamą, tėtį, mokytoją, draugą, klasę, žinomą sportininką, menininką, politiką, muzikos atlikėją ar grupę ir t. t.) ir išsakyti tai, kas jam rūpi. 2022 m. nacionaliniame konkurse dalyvavo net 228 vaikai, kurie dalinosi įvairiausiomis mintimis – nuo politinių iki asmeninių: vaikams rūpi karas Ukrainoje, švietimo sistemos iššūkiai Lietuvoje, ekologijos problemos ir kt.

2022 m. birželio 1 dieną įvyks jau tradicine tapusi vaikų konferencija „Lietuvos vaikų balsas“, skirta Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti, primenant visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises bei taip kurti ir formuoti humanišką, teisinę ir dvasiškai sveiką visuomenę. Jos metu patys vaikai skaitys savo pranešimus, bus demonstruojami piešiniai, skelbiami bei apdovanojami laureatai. Renginį transliuos portalas LNK.lt birželio 1 d., 11 val.

Renginio formatą sudaro vaikų pranešimų, piešinių ir vaizdo klipų konkursai iš anksto paskelbta tema. Pranešimų konkurse galėjo dalyvauti visi Lietuvos vaikai nuo 6 iki 18 metų, piešinių – nuo 3 iki 18 metų, vaizdo klipų – nuo 12 iki 18 metų. Šių „Lietuvos vaikų balso“ konkursų ir konferencijos tikslas – suteikti vaikui / jaunuoliui galimybę kūrybinėmis ir meninėmis priemonėmis išsakyti savo nuomonę rūpimais klausimais ir atkreipti suaugusiųjų, ypač politikų, dėmesį į vaikų nuomonę, kuri ne visada girdima ir išklausoma.

„Lietuvos vaikų balso“ konferencijos idėja, prieš penkerius metus gimusi MRU Vaiko teisių apsaugos magistrantūros studijų programos dėstytojams, kasmet sulaukia didžiulio Lietuvos moksleivių ir jų mokytojų dėmesio, aktyvumo, palaikymo ir šiltų atsiliepimų. Šiais metais siekiama toliau puoselėti inovatyvias tradicijas ir erdvę prasmingam mokslo, švietimo įstaigų ir visuomenės bendradarbiavimui..

 „Lietuvos vaikų balso“ apdovanojimus-konferenciją organizuoja Mykolo Romerio universiteto Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto Edukologijos ir socialinio darbo institutas (ESDI) kartu su partneriais: Lietuvos Respublikos Seimo Žmogaus teisių komitetu, Lietuvos Respublikos vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga, VO „Gelbėkit vaikus“, UAB „VAGOS prekyba“, Artūro Noviko džiazo mokykla, UAB „Tavo mokykla“.