MRU Garbės daktaras, politikas ir žurnalistas Česlovas Juršėnas savo memuaruose atskleis nenuobodaus gyvenimo mozaiką - MRU
Naujienos

13 spalio, 2023
MRU Garbės daktaras, politikas ir žurnalistas Česlovas Juršėnas savo memuaruose atskleis nenuobodaus gyvenimo mozaiką
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Viešojo saugumo akademija
Teisės mokykla
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Kviečiame į Lietuvos nepriklausomybės akto signataro, buvusio Lietuvos Respublikos Seimo pirmininko, žurnalisto ir politiko, Mykolo Romerio universiteto Garbės daktaro Česlovo Juršėno knygos „Nenuobodaus gyvenimo mozaika“ pristatymą Mykolo Romerio universitete (MRU).

 Susitikimas su knygos autoriumi Č. Juršėnu vyks spalio 24 d. 14 val. MRU Profesoriume (I-220 auditorijoje). Registruotis į renginį galima čia.

 Knygos pristatyme taip pat dalyvaus prof. dr. Jonas Prapiestis – Lietuvos nepriklausomybės akto signataras, teisininkas, valstybės veikėjas ir politikas, 2000-2005 metais buvęs MRU Tarybos pirmininkas.

 „Nenuobodaus gyvenimo mozaika“ – pirmasis šiemet 85-metų atšventusio žurnalisto ir politiko literatūrinis kūrinys. Lietuvos visuomenei Č. Juršėnas pažįstamas ne tik kaip įtakingas politikas, nuo pat Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dalyvavęs parlamentinėje veikloje, politikos šachmatų meistras, bet ir kaip tolerantiška, gilia erudicija ir humoro jausmu pasižyminti asmenybė.

 Nuotaikingi, autentiški, ironiški ir autoironiški Č. Juršėno atsiminimai, įspūdžiai ir apmąstymai apie atgimusios Lietuvos valstybės kelią ir jame sutiktus žmones nepaliks abejingų!

Kviečiame nepraleisti progos atversti įdomios gyvenimo knygos puslapius, padiskutuoti su autoriumi apie nepaprastą Lietuvos valstybės atkūrimo laiką ir žmones, šios knygos herojus.

Įdomiausius klausimus pateikusiems renginio dalyviams Č. Juršėnas įteiks savo knygą su autografu.

Renginį moderuos MRU rektorės patarėja, žurnalistė ir diplomatė Violeta Gaižauskaitė.