Mokslinis seminaras vaikų ir šeimų skurdo tema Mykolo Romerio universitete - MRU
Naujienos

22 lapkričio, 2023
Mokslinis seminaras vaikų ir šeimų skurdo tema Mykolo Romerio universitete
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas

2021 m. 24,4 proc. vaikų Europos Sąjungoje grėsė skurdas arba socialinė atskirtis, palyginti su 21,1 proc. suaugusiųjų. Tai kelia ypatingą nerimą, nes vaikystėje patirtas skurdas gali turėti įtakos visam gyvenimui.

Šios statistikos kontekste Tarptautinės socialinės gerovės tarybos Europos skyrius (ICSW Europe) kartu su Mykolo Romerio universiteto (MRU) Edukologijos ir socialinio darbo institutu bei Lietuvos socialinės gerovės asociacija organizuoja mokslinį seminarą „Vaikų ir šeimų skurdas", kuris vyks  2023 lapkričio 30 d. – gruodžio 1 d.

Šiame moksliniame seminare taip pat bus aptariamos skurdo ir klimato kaitos sąsajos, diskutuojama, ar Covid 19  pandemija ir karas Ukrainoje bei su tuo susijęs kainų šuolis galėjo prisidėti prie skurdo apimčių padidėjimo.

Moksliniame seminare dalyvaus Tarptautinės socialinės gerovės tarybos Europos skyriaus prezidentas Max Rubbish (Austrija), savo įžvalgomis dalinsis mūsų šalies bei užsienio ekspertai iš Švedijos, Suomijos, Austrijos, Vokietijos, Ispanijos, tarptautinės organizacijos  Briuselyje.  Tarptautinis seminaras vyks anglų kalba.

Europos skurdo stebėjimo organizacijos 2022 m. ataskaitoje (European Poverty Watch Report 2022) teigiama, kad labiausiai skurdo paveikti yra migrantai, romai, bedarbiai, moterys, pagyvenę žmonės, jaunimas ir ypač vaikai.

Programą ir daugiau informacijos apie renginį rasite čia.