Mykolo Romerio universiteto Mokslo metų baigimo šventėje debiutuos jungtinis lietuvių, ukrainiečių ir baltarusių MRU Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės orkestras - MRU
Naujienos

21 birželio, 2023
Mykolo Romerio universiteto Mokslo metų baigimo šventėje debiutuos jungtinis lietuvių, ukrainiečių ir baltarusių MRU Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės orkestras
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Viešojo saugumo akademija
Teisės mokykla
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Birželio 22 dieną Mykolo Romerio universitete (MRU) įvyks mokslo metų baigimo šventė, kurioje debiutuos MRU Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės (LDK) orkestras. Baigiamuosius darbus apgynusiems MRU Teisės mokyklos, Viešojo valdymo ir verslo fakulteto, Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto studentams bus įteikti studijų baigimo diplomai.

MRU LDK orkestro muzikantus jungia solidarumas ir bendra misija  

MRU LDK orkestrui vadovauja Lietuvoje gyvenanti Maria Mirovska, kuri kartu su Lietuvos atlikėjais groja Ukrainos ir Baltarusijos muzikantai, kurie buvo priversti palikti savo namus, prasidėjus Rusijos karui Ukrainoje bei politinėms represijoms Baltarusijoje.

Orkestro misija – supažindinti ne tik universiteto bendruomenę, bet ir plačiąją visuomenę su retai atliekamais istoriškai ir kultūriškai artimų šalių kompozitorių kūriniais, sukurti savitą kultūrinę muzikinę erdvę ir unikalias meno kūrinių interpretacijas, bendradarbiauti su ryškiais šių šalių solistais ir populiarinti  klasikinę muziką.  

MRU LDK orkestro koncertas Mokslo metų baigimo šventėje bus pirmasis viešas šio orkestro pasirodymas.  

Iškilmingoje diplomų teikimo šventėje – ir svečiai iš Prancūzijos

Birželio 22 dieną diplomus planuojama įteikti daugiau kaip 700 MRU absolventų. Šiemet 244 bakalauro ir 549 magistro diplomai bus baigiamuosius darbus apgynusiems MRU absolventams.  

Šventės metu vyks iškilminga MRU garbės profesoriaus vardo suteikimo Savojos Monblano universiteto (Université Savoie Mont Blanc – USMB) prezidentui prof. dr. Philippe Galez ceremonija. Garbės  profesoriaus vardas MRU Senato sprendimu suteiktas už pažangos diegimą aukštajame moksle, akademinių mainų plėtrą, mokslinių tyrimų plėtojimą ir sėkmingą ilgametį bendradarbiavimą su Mykolo Romerio universitetu.

Savojos Monblano universiteto profesoriui dr. Eric Brunat už ilgametį vadovavimą jungtinei MRU ir USMB  magistrantūros programai „Europos ir tarptautinė verslo teisė“, išskirtinį tarpusavio bendradarbiavimo puoselėjimą bus suteiktas MRU garbės nario vardas.  

„Savojos Monblano universitetas yra mūsų Teisės mokyklos strateginis partneris, su kuriuo sukūrėme vieną sėkmingiausių ir vieną pirmųjų mūsų jungtinių magistrantūros programų anglų kalba – „Europos ir tarptautinė verslo teisė“, kurios 10 metų vykdymo sukaktį minime šiemet. Per tą laikotarpį šią programą baigė 130 absolventų iš 12 šalių, studijų metu studentai atliko teisines praktikas 25 skirtingose valstybėse, turėjo unikalią galimybę studijuoti daugiakultūrinėje aplinkoje, semtis žinių iš daugiau kaip 10 valstybių dėstytojų. Visa tai pavyko pasiekti dėl išskirtinai geranoriško ir į sprendimus orientuoto tarpusavio bendradarbiavimo, “ – sako profesorius dr. Virginijus Bitė, šios programos vadovas Mykolo Romerio universitete. 

MRU absolventus, jų artimuosius ir svečius, universiteto bendruomenę pasveikins rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė. MRU bendruomenės nariams bus įteikti apdovanojimai už geriausius pasiekimus, paskelbti „Walk15” nugalėtojai ir konkurso „Svajonių bankas“ laureatai.

MRU alumnų, studentų, dėstytojų, darbuotojų ir svečių laukia Oranžinis festivalis    

2023 m. birželio 1 d. duomenimis universitete studijuoja apie 5300 bakalauro, magistrantūros, profesinių ir doktorantūros studijų studentų ir klausytojų iš Lietuvos ir daugiau kaip 40  užsienio valstybių. MRU alumnų skaičius 2022 m. spalio mėn. perkopė 46 000 absolventų.

Mokslo metų baigimo šventės metu MRU Rotondinėje salėje vyks susitikimas su universiteto alumnais, kuriuos pasitiks ir pasveikins dėstytojai, vyks viktorina, MRU ženkliukų įteikimas bei turas po universitetą.

Šventę vainikuos Oranžinis festivalis MRU vidiniame kiemelyje. MRU bendruomenė ir svečiai kviečiami  pabendrauti Chill poilsio zonoje, pramogauti azartiškų atrakcionų pievoje ir išbandyti Live cooking erdvės užkandžius.

Diplomų įteikimo ir Mokslo metų pabaigos šventės programa čia.