MRU alumno patirtis: „jei gali apie tai svajoti – gali ir padaryti“

Naujienos

2 vasario, 2021
MRU alumno patirtis: „Jei gali apie tai svajoti – gali ir padaryti“ – iš inžinerijos į lyderystę
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Kasmet abiturientams tenka gerokai pasukti galvą, kol pavyksta išsirinkti tinkamą studijų kryptį, o po studijų svajonių darbo paieškos. Ne vienas studentas prisipažintų, kad šią užduotį reikia atlikti labai gerai, o žingsniai turėtų būti itin apgalvoti. Būtent tokiu įsitikinimu vadovaujasi Evelina Aukštikalnytė, dedanti visas pastangas, kad rastų savo kelią ir širdžiai artimą veiklą.

Svajonių studijų ir darbo ieškantiems studentams ji pataria nenuleisti rankų, kai nesiseka ir labiau pasitikėti savimi.

Evelina, kokia buvo Jūsų akademinio kelio pradžia?

Ko gero, reikėtų pradėti nuo to, kad bakalaurą baigiau visai kitoje studijų srityje inžinerijoje (studijavau pastatų energetiką VGTU). Dar besimokydama supratau, kad tai nėra mano sritis, tačiau mokslus baigiau ir net puikiai pažymiais, nes visada galvojau, jog jeigu kažką darai, turi daryti geriausiai, kitaip kokia prasmė?

Po bakalauro studijų, nusprendžiau suteikti šansą šiai sričiai ir keletą metų dirbau pagal specialybę. Vis dėlto, tuo pačiu metu domėjausi ir visai kitais dalykais: asmeniniu tobulėjimu, ugdomuoju vadovavimu (angl. coaching), žmogiškųjų išteklių valdymu, žmonių psichologija. Galiausiai, nusprendžiau keisti kryptį ir įstojau į MRU. Čia pasirinkau Lyderystės ir pokyčių vadybos studijų programą. Nors į šias studijas dėjau daug vilčių, tikrai nesitikėjau, kad man bus TAIP įdomu ir iš karto supratau, jog esu ten, kur turiu būti. Išties daug išmokau bei sužinojau tiek apie lyderystę ir žmogiškuosius išteklius, tiek apie projektų valdymą, komunikaciją ir kita.

Kaip manote, ar teisingas studijų pasirinkimas yra raktas į sėkmingą ateities karjerą?

Pati patyriau, ką reiškia mokytis tai, kas nėra artima širdžiai ir kaip stipriai tai skiriasi nuo studijų, kuriomis gyveni. Dabar manau, kad mokytis tai, ko nemėgsti didžiulė prabanga, nes to kaina  – mūsų brangus laikas. Tačiau kai studijuoji patinkančius dalykus – tai jau investicija. Todėl, tikrai taip – teisingas studijų pasirinkimas yra raktas į sėkmingą karjerą!

Kaip klostosi Jūsų karjeros kelias?

Pirmieji mano darbai buvo inžinerinėje srityje ir tik prieš pat studijas MRU pradėjau dirbti projektų vadove Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centre. Po pirmo studijų pusmečio man buvo pasiūlyta eiti personalo vadovės pareigas, čia tebedirbu iki šiol. Dar pirmame studijų semestre gavau daug naudingos informacijos ir ėmiau ja dalintis darbe su kolegomis, pradėjau pasakoti savo idėjas ir skyriaus vadovei. Buvau pastebėta štai taip man buvo pasiūlyta personalo vadovės pozicija. Studijose įgytas žinias ir kompetencijas kasdien pritaikau savo darbe. Esu labai dėkinga dėstytojams už dalinimąsi įvairiais darbo įrankiais, patarimais bei tolimesnio mokymosi medžiaga.

Pakeisti darbo sritį tikrai reikia ryžto ir pastangų, tačiau visus raginu ieškoti sau mielos darbo vietos ir siekti to, ko iš tiesų norite. Kaip sakė Walt Disney: ,,If you can dream it, you can do it".

Ko palinkėtumėte būsimiems studentams renkantis studijų kryptį ir ieškant svajonių darbo?

Manau, kad dažna klaida, kurią daro daugelis absolventų ar moksleivių, besirenkančių studijas – neįsiklausymas į save. Visų pirma, patarčiau neklausyti tėvų, draugų, giminaičių ir kitų patarimų apie tai, kur ir ką reikėtų mokytis, kad būtum sėkmingas. Sėkmingais būsite tik tada, kai mokysitės tai, ko iš tiesų norite. Antra,  jei nežinote, ko norite (kaip ir aš pati nežinojau prieš pradedant bakalauro studijas), atminkite, kad yra daug įvairių įrankių ir metodų tai išsiaiškinti.

Gavote Lyderio diplomą už aukščiausius įvertinimus, dalyvaujate Universiteto iniciatyvose, esate aktyvi mentorystės programos dalyvė – kodėl Jums tai svarbu?

Mentorystė man svarbi, nes tikiu, kad patirtimi ir žiniomis privalome dalintis. Kaip siaubingai savanaudiška yra žinoti kažką, kas kitam padėtų ir to nepasakyti. Noriu, kad Lietuvoje turėtume daugiau bendravimo, bendradarbiavimo ir vienas kito palaikymo, todėl stengiuosi prie to prisidėti.

#VVVFalumni #VVVFmentorystė



Susijusios naujienos