Australijos kibernetinio saugumo ekspertas prof. M. Warren dalinasi unikalia profesine patirtimi bei žiniomis su MRU studentais  - MRU
Naujienos

14 rugsėjo, 2023
Australijos kibernetinio saugumo ekspertas prof. M. Warren dalinasi unikalia profesine patirtimi bei žiniomis su MRU studentais 
Paskaitos
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Mykolo Romerio universiteto (MRU) Viešojo administravimo ir valdymo fakulteto Kibernetinio saugumo valdymo magistrantūros pirmo kurso  studentai klausėsi Australijos kibernetinio saugumo eksperto, Karališkojo Melburno technologijų instituto (RMIT) Kibernetinio saugumo centro direktoriaus prof. Matthew Warren paskaitos  „Kibernetinio saugumo pagrindai ir rizikos valdymas“.

„Nuolat besikeičiant kibernetinio saugumo peizažui, bendradarbiavimas neturi sienų ir ribų. Sujungdami pajėgumus ir protus - nuo Lietuvos iki pat Australijos, - stipriname savo gynybą ir kuriame stipresnį bei saugesnį skaitmeninį pasaulį. Besivienydami ir besidalindami žiniomis, esame stipriausi“, - studentams sakė prof. M. Warren.

Paskaita „Kibernetinio saugumo pagrindai ir rizikos valdymas“  puiki galimybė MRU studentams praplėsti žinias kibernetinio saugumo srityje, suprasti pagrindinius kibernetinio saugumo principus ir veiksmingas rizikos valdymo strategijas.

Svečiuodamasis MRU, prof. M. Warrenas taip pat dalyvavo Australijos-Lietuvos kibernetinio saugumo tyrimų tinklo (The Australian Lithuanian Cyber Security Research Network, ALCRN) diskusijose ir veiklų planavimo sesijoje, kurios metu kartu su Viešojo valdymo ir verslo fakulteto dekanu prof. dr. Dariumi Štitiliu ir doc. dr. Mariumi Laurinaičiu nagrinėjo daugialypius kibernetinio saugumo srities iššūkius bei galimybes.

Pasak prof. dr. D. Štitilio, nuolat iškylant grėsmėms kibernetiniam saugumui, sparčiai auga ir šią sritį išmanančių specialistų, turinčių kompleksinių gebėjimų bei kompetencijų, poreikis.

„Vis labiau ryškėja poreikis specialistų, išmanančių ne tik technologinius, bet kartu ir teisinius, vadybinius aspektus. Šiandien takoskyra tarp teisės, vadybos ir technologijų mažėja. Tad džiaugiamės, jog mūsų studentai turi galimybę pasimokyti iš aukščiausio lygio tarptautinių kibernetinio saugumo ekspertų, kurie pasidalina naujausiomis žiniomis ir unikaliomis patirtimis. Neabejotinai prof. M. Warren paskaitos praturtins studentų patirtį ir suteiks galimybių įvairiapusiškai pažvelgti į šiuolaikinio kibernetinio saugumo iššūkius”,- teigia D. Štitilis.

Dar 2022 m. Mykolo Romerio universiteto Viešojo valdymo ir verslo fakultetas kartu su RMIT Kibernetinio saugumo tyrimų ir inovacijų centru įsteigė Australijos – Lietuvos kibernetinio saugumo tyrimų tinklą ir bendrai telkdami žinias bei mokslinį potencialą vykdo hibridinių grėsmių tyrimus ir vertina jų įtaką visuomenėms bei institucijoms Lietuvoje ir (ar) Australijoje.