MRU paskaitas skaitys vienas geriausių kibernetinio saugumo ekspertų dr. Rytis Rainys - MRU
Naujienos

12 gegužės, 2021
MRU paskaitas skaitys vienas geriausių kibernetinio saugumo ekspertų dr. Rytis Rainys
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Mykolo Romerio universiteto Kibernetinio saugumo valdymo programos studentams paskaitas skaitys vienas geriausių Lietuvos kibernetinio saugumo ekspertų dr. Rytis Rainys.

R. Rainio teigimu, kibernetinių incidentų skaičius Lietuvoje kasmet vis didėja, kibernetinio saugumo problematika yra didžiulė, incidentų mastas - aliarminio lygio. „Kibernetinis saugumas daugeliui atrodo tolima ir nepažinta tema, tačiau ši sritis svarbi visiems - ir interneto vartotojui, ir didelei įmonei,  o kibernetinio saugumo žinios padeda tinkamai įvertinti grėsmes ir imtis adekvačių apsaugos priemonių“. Pasak R. Rainio, norint užtikrinti kibernetinio saugumą, svarbu ne tik suprasti kibernetinio saugumo priežastis, bet ir projektuoti galimas pasekmes. „Geras kibernetinio saugumo išmanymas veda prie brandesnio ir profesionalesnio specialisto darbo” – pastebi dr. Rytis Rainys.

Rytis Rainys yra technologijų mokslų daktaras, sukaupęs 20 metų profesinę patirtį telekomunikacijų ir kibernetinio saugumo srityse, vykdęs mokslinius tiriamuosius darbus. Šiuo metu yra Nacionalinio kibernetinio saugumo centro vadovas, anksčiau dirbo Ryšių reguliavimo tarnyboje. Dr. Rytis Rainys atstovauja Lietuvą ES tinklų ir informacijos saugumo agentūroje (ENISA).