MRU įvyko Viešojo valdymo ir verslo fakulteto studijų baigimo šventė - MRU
Naujienos

25 sausio, 2023
MRU įvyko Viešojo valdymo ir verslo fakulteto studijų baigimo šventė
Rektorė
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas
Įvykis
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas

Šiandien Mykolo Romerio universitete (MRU) įvyko Viešojo valdymo ir verslo fakulteto studijų baigimo šventė, absolventams įteikti diplomai. Renginyje dalyvavo MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė, akademinių padalinių dekanai bei ištikimi universiteto partneriai.

Sveikindama absolventus, MRU rektorė sakė, kad jiems atsiveria didelės sėkmingos veiklos perspektyvos, nes baigė solidžias ir darbo rinkoje paklausias studijas.

„Tačiau pasaulyje, į kurį žengiate, tikriausiai nebus lengvų kelių“, – pabrėžė rektorė. Ji priminė, kad įtakingiausi pasaulio politikos, verslo, kultūros ir visuomenės lyderiai, neseniai diskutavę šių metų Pasaulio ekonomikos forume Davose, pavadino 2023 metus „polikrizių metais“ (angl. the year of polycrisis).

„Pasaulis, taip pat Lietuva, susiduria su problemomis, kurios yra dar painesnės ir sunkiau valdomos negu bet kada iki šiol. Karas Ukrainoje ir kitos saugumo krizės, energetikos, pandemijos, aprūpinimo maistu, klimato kaitos, 4-osios industrinės revoliucijos iššūkiai paliečia ir dar gali paliesti visus. Tačiau bendromis pastangomis žmonija gali tuos iššūkius paversti naujomis galimybėmis, – sakė  prof. dr. I. Žalėnienė. – Esu tikra, kad mes visi galime ir norime prie to prisidėti ir jau dabar tą darome“.

Šiemet Viešojo valdymo ir verslo fakultete studijas baigė 106 absolventai. Iš jų – 86 magistrantai ir 20 bakalaurų. Tarp magistrantų – 57 Lietuvos ir 29 užsienio studentai. Tarp bakalaurų – 17 Lietuvos ir 3 užsienio studentai.

Studijų baigimo šventės metu Lyderystės ir pokyčių vadybos studijų programos studentui iš užsienio Piotrui Komarui, kurio visi studijų dalykų įvertinimai yra vien 10, už puikius mokymosi rezultatus įteiktas Lyderio diplomas.

Tai pat diplomas įteiktas lengvaatletei, bėgikei, Sporto industrijų vadybos studijų programos absolventei Rasai Mažeikaitei.

Diplomą gavo ir irkluotoja, Lietuvos olimpietė, Sporto industrijų vadybos studijų programos absolventė Ieva Adomavičiūtė. Absolventė yra dalyvavusi Pasaulio ir Europos jaunimo čempionatuose bei juose iškovojusi porinių valčių rungties čempionės titulą. 2018 metais sportininkė pelnė Europos čempionato bronzos medalį, o Pasaulio čempionate tapo porinių valčių rungties čempione.

Dar kartą sveikiname absolventus ir dėkojame visiems susirinkusiems už prasmingai praleistą laiką drauge!