MRU alumnė Paulina: politikos mokslų dėstytojai mane įkvėpė kaip asmenybę ir savo srities profesionalę - MRU
Naujienos

10 vasario, 2021
MRU alumnė Paulina: politikos mokslų dėstytojai mane įkvėpė kaip asmenybę ir savo srities profesionalę
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Šiandieninis pasaulis juda itin greitai, tad reikia stengtis suspėti su tuo tempu ir pačiam siekti savo sėkmės. „Ant lėkštutės pasidėk pats“ – tokį palinkėjimą iš Paulinos Levickytės, Mykolo Romerio universiteto (MRU) alumnės, TS-LKD atstovės spaudai, mentorystės programos dalyvės šiandieną išgirstų ieškantys atsakymo, kaip planuotis ateitį, kokias studijas pasirinkti. Būsimiems studentams ji pataria būti smalsiems ir išnaudoti visas gyvenime pasitaikančias galimybes.

Paulina, trumpai apie studijas – ką studijavote, ko išmokote, kokia patirtis buvo lemiama pasirinkti tolesnius darbus?

Mykolo Romerio universitete baigiau „Tarptautinės politikos ir ekonomikos“ studijų programą, įgijau politikos magistro laipsnį. MRU taip pat baigiau ir politikos mokslų bakalauro studijas. Tai ar galiu save vadinti tikrąja „Romeriete“? Manau, kad taip.

Įstojusi į universitetą, vadovavausi vienu principu – pasiimk iš studijų viską, kas tik įmanoma. Kodėl? Skirtingai nei mokyklinis ugdymas, į universitetus mes stojame savo noru. Pasirenkame studijas, universitetus pagal savo susikurtą kriterijų. Todėl pradėjusi mokslus MRU, gvildenau kiekvieną mokymosi dalyką kaip graikinį riešutą. Aš stengiausi. Todėl galiu drąsiai pasakyti, jeigu motyvuotas studentas, motyvuotas ir dėstytojas. Po metų kėliau sau klausimą, ar tęsti studijas, ar ieškoti kitos programos. Po įdėto savo bei dėstytojų indėlio, nusprendžiau pasilikti. Man patiko ir tiko politikos mokslai. Juk tik bendradarbiaujant tobulėjama, tik taip gali būti pasiekta sėkmė.

Kaip klostėsi Jūsų karjeros kelias po studijų?

Man pasisekė, nes dar studijuodama trečiame kurse sulaukiau pasiūlymo atlikti praktiką Seimo pirmininko sekretoriate. Buvo įdomu save patikrinti, ką galima pritaikyti iš studijų medžiagos realiose situacijose. Tai, ar pavyko? Ne tik pavyko, bet ir tęsiau mokymosi procesą su Seimo pirmininko patarėju užsienio politikos klausimais, ambasadoriumi, diplomatu Kęstučiu Kudzmanu. Ruošėmės užsienio vizitams, derinome frazes bei rinkome medžiagą. Tuomet parašiau pirmuosius pranešimus spaudai, atsirado noras domėtis užsienio politika, o tai lėmė ateityje magistro studijų pasirinkimą bei darbą žiniasklaidoje.

Magistro studijų metu jau dirbau Lietuvos naujienų agentūroje ELTA. Į vakarines studijas „nusinešdavau“ dešimtis aktualijų, kuriomis norėjau dalintis bei aptarti su studijų bendražygiais bei dėstytojais. Prisimenu, diskusijos užsitęsdavo ir budėtojas atsargiai pabelsdavo į duris: „Dėstytojau, ar dar ilgai tęsis?“. „Dar 20 min., prašau“, - atsakydavo jis.

Turėčiau išskirtinai padėkoti dėstytojams už jų neišdildomą indėlį į mano žinių bagažą, kuris tikrai prisidėjo prie mano tolimesnių žingsnių karjeroje. Tai prof. dr. Vytautas Sinkevičius, prof. dr. Egidijus Motieka, prof. dr. Andrius Bielskis, prof. dr. Milda Vainiutė, doc. dr. Audronė Janužytė, doc. dr. Raimundas Dužinskas, lekt. Benas Brunalas, lekt. Rima Urbonaitė, Alvydas Medalinskas. Dėstytojai mane įkvėpė kaip asmenybę ir savo srities profesionalę. Iš jų nuolatos jaučiau didžiulį palaikymą.

Foto - Mariaus Morkevičiaus