Populiaru: MRU Magistro programos švietimo įstaigų vadovams ir pedagogams - MRU
Naujienos

9 spalio, 2023
Populiaru: MRU Magistro programos švietimo įstaigų vadovams ir pedagogams
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Mykolo Romerio universiteto (MRU) magistro studijų programos „Edukacinių technologijų valdymas“ („Vadyba mokykloje“ specializacija) ir „Viešasis administravimas“ („Švietimo ir mokslo politika ir vadyba“ specializacija) sulaukė itin didelio susidomėjimo.

Prašymus studijuoti į abi programas pateikė 119 švietimo įstaigų vadovų, pretenduojančiųjų jais tapti ir pedagogų. Įvertinus visų pretendentų pateiktus dokumentus, į studijas pakviesti yra 96 švietimo įstaigų vadovai, pretenduojantieji jais tapti ir pedagogai, kurie atitiko 2021–2027 metų Europos Sąjungos fondų investicijų programos ir Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano „Naujos kartos Lietuva“ reikalavimus.

 Magistro studijų „Edukacinių technologijų valdymo“ programos specializacijos „Vadyba mokykloje“ vadovas prof. dr. Romas Prakapas teigia, kad toks didelis susidomėjimas MRU programomis susijęs su keliais veiksniais: pirma, tai studijos, kurios ekspertų buvo įvertintos pačiais aukščiausiais balais (https://www.nsa.smm.lt/2023/07/11/pedagoginiu-darbuotoju-magistranturos-studiju-programas-igyvendins-6-aukstosios-mokyklos/), antra, studijoms MRU būsimiems studentams nereikia skirti jokių papildomų asmeninių ar savo švietimo įstaigos lėšų - pilnai užtenka tų, kurios yra skiriamos pagal 2021–2027 metų Europos Sąjungos fondų investicijų programą ir Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą „Naujos kartos Lietuva“.

Programos vadovas taip pat atkreipė dėmesį, kad dalies pretendentų prašymų negalima buvo tenkinti dėl išryškėjusių techninių nesklandumų – ne visose švietimo įstaigose dirbantys pedagogai yra užregistruoti pedagogų registre. Sutvarkius švietimo įstaigose pedagogų registro duomenis apie dirbančius pedagogus, pirmajame priėmimo etape nepakviesti į studijas galės teikti dokumentus būsimų priėmimo etapų metu.

Pedagoginių darbuotojų magistrantūros studijų programų įgyvendinimas finansuojamas Europos Sąjungos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės „NextGenerationEU“ lėšomis.