MRU ir „Accenture“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį - MRU
Naujienos

21 kovo, 2023
MRU ir „Accenture“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas
Įvykis

Vasario 27 dieną Mykolo Romerio universitetas (MRU) ir Airijos profesinių verslo paslaugų ir konsultacijų kompanija „Accenture“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį penkeriems metams. Sutartį, kurią inicijavo Viešojo valdymo ir verslo fakulteto (VVVF) dekanas prof. dr. Darius Štitilis, pasirašė MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė.

„Dalinimasis žiniomis bei patirtimi su studijuojančiais yra viena geriausių investicijų į ateitį. Nuolat ir vis sparčiau besikeičiančiame pasaulyje, ši partnerystė padės dar geriau paruošti MRU studijuojančius talentus darbo rinkai. Pasirašyta sutartis su IT kompanija „Accenture“ yra vienas iš kryptingų žingsnių gerinant švietimo bei verslo aplinką Lietuvoje“, – teigia VVVF dekanas prof. dr. Darius Štitilis.

„Accenture“ yra stambiausia pasaulyje IT vadybos konsultacijų įmonė, kuri padeda pirmaujančioms pasaulio įmonėms, vyriausybinėms ir kitoms organizacijoms kurti skaitmeninį pagrindą, optimizuoti veiklą, spartinti pajamų augimą ir gerinti piliečių aptarnavimą, kurti apčiuopiamą vertę greitai ir dideliu mastu. Šiuo metu bendrovėje dirba per 700 000 darbuotojų iš 120 pasaulio šalių.

 „Šiandien verslo sėkmei reikia į klientus orientuotos skaitmeninės transformacijos. Kvalifikuoti IT specialistai yra labai paklausūs visose Baltijos šalyse. MRU ir „Accenture“ bendradarbiavimas skatina didinti IT įgūdžių turinčių absolventų skaičių. „Accenture“ pasiūlys svečių paskaitų, praktinių dirbtuvių, bakalauro ir magistro darbų temų, taip pat galimybę susipažinti su įmonės praktikos ir įsidarbinimo galimybėmis, profesijomis, technologijų tendencijomis“, – sako Maksims Jegorovs, „Accenture“ Baltijos šalių vadovas.

Pagal sutartį jau suplanuotos ir pirmosios veiklos. VVVF profesoriaus dr. Tado Limbos iniciatyva kovo 27 dieną įvyks dvi paskaitos, pirmoji – apie duomenų analitiką ir vizualizaciją (angl. Introduction to Data Analytics & Visualization Lecture), antroji – apie duomenų inžinerijos pagrindus (angl. Basics of Azure Data Engineering).

Tikime, kad ši partnerystė ir artėjantys renginiai atneš puikių rezultatų.