Tarptautiniame projektų valdymo čempionate MRU Viešojo valdymo fakulteto komanda užėmė 3-ąją vietą - MRU
Naujienos

13 gegužės, 2019
Tarptautiniame projektų valdymo čempionate MRU Viešojo valdymo fakulteto komanda užėmė 3-ąją vietą
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Šiandien organizacijos iš tradicinių valdymo organizacijų transformuojasi į projektines organizacijas, tad darbo rinkoje projekto vadovo pozicija yra viena populiariausių specialybių sąraše. Tarptautinės projektų valdymo asociacijos IPMA narė „Young Crew Lietuva“, kurios tikslas skleisti projektų vadybos profesionalumą ir inovacijas bei suburti gyvą ir dinamišką projektų vadovų bendruomenę jau 7-tus metus organizavo Projektų valdymo čempionatą (Project Management Championship).
 
Tai kasmetinis renginys, pritraukiantis įvairių Lietuvos aukštųjų mokyklų jaunus, talentingus, aktyvius, kritiškai mąstančius studentus, kurie domisi projektų valdymu. Šio čempionato uždaviniai yra supažindinti studentus su projektų vadovo pozicija, atsakomybėmis ir projektų valdymo procesu bei paruošti būsimus projekto vadovus darbo rinkai. Dalyvaudama čempionate studentų komanda turi gerą progą ugdyti projektų valdymo, komandinio darbo, bendradarbiavimo kompetencijas.
 
Projektų valdymo čempionate gali dalyvauti Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų komandos iš 3-4 asmenų. Šiemet čempionatas vyko keliais atrankos etapais. Pirmajame komandoms reikėjo atsakyti į 100 teorinio ir praktinio pobūdžio klausimų. Antroji užduotis – išanalizuoti Baltijos šalių rinką ir parengti kompanijos „Švaros broliai“ frančižės projektą.
 
Trys geriausiai atrankos etapuose pasirodžiusios komandos pateko į finalą. Naujos koncepcijos finale studentai dalyvavo suinteresuotųjų šalių ir rizikų valdymo simuliacijoje „Užtvankos iššūkis“. Šioje simuliacijoje dalyviai ne tik varžėsi, bet ir galėjo įgyti praktinių, realiame pasaulyje pritaikomų projektų valdymo žinių, įvertinti asmeninius projektų valdymo įgūdžius bei atrasti stiprybes ir silpnybes bei gauti ekspertų patarimus, įžvalgas pagrindinėms projektų vadybos sritims.
 
Šiemet pirmą kartą čempionate dalyvavo ir finale užėmė 3-ąją vietą MRU Viešojo valdymo fakulteto komanda. MRU komandą sudarė pirmojo kurso studentai Lukas Kazlauskas, Ugnė Valterytė, Karolina Norkevičienė ir Rugilė Smoliakaitė.