MRU prisideda prie saugesnio interneto savaitės - MRU
Naujienos

8 vasario, 2024
MRU prisideda prie saugesnio interneto savaitės
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Minint saugesnio interneto savaitę, apie tai, kaip kiekvienas iš mūsų gali prisidėti užtikrinant kibernetinį saugumą, Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) organizuotuose mokymuose bei „LRT“ ir „Žinių radijo“ laidose patirtimi ir patarimais visuomenei dalijosi Mykolo Romerio universiteto (MRU) ekspertai.

Vasario 7 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija organizavo mokymus „Kibernetinio saugumo fundamentiniai pricipai ir rizikų valdymas“. Juos vedė kibernetinio saugumo ekspertas, MRU partnerystės docentas Mindaugas Matulionis. Lektorius supažindino LRTK narius ir administracijos darbuotojus su aktualiais jų darbe klausimais: koks yra žmogaus santykis su technologijomis, kaip įvyksta „įsilaužimas“ į tinklą, el. pašto klastojimas, slaptažodžių „nulaužimas“, įrangos užvaldymas per WI-FI, informacijos vagystė bei kaip apsisaugoti nuo šių kibernetinių grėsmių.

Viešojo valdymo ir verslo fakulteto dekanas prof. dr. Darius Štitilis vasario 6 d. laidoje „Labas rytas, Lietuva“, o vasario 8 d. „Žinių radijuje“ dalinosi žiniomis bei įžvalgomis, kaip sukčiai veikia internete, kaip jų išvengti, patarė, kaip elgtis saugiai elektroninėje erdvėje. Profesorius atskleidė, kokiu būdu dirbtinis intelektas padeda nuskalstamai veiklai internete, tačiau ir prisideda prie jos mažinimo. Prof. Dr. D. Štitilis taip pat pasidalijo patarimais, kaip apsaugoti save ir artimuosius dažniausiai pasitaikančiose kibernetinių grėsmių situacijose.