MRU mokslininkas tapo prestižinės mokslo draugijos nariu - MRU
Naujienos

15 liepos, 2021
MRU mokslininkas tapo prestižinės mokslo draugijos nariu
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Mykolo Romerio universiteto (MRU) profesorius dr. Paulo Alexandre De Silva Pereira išrinktas mokslinių tyrimų garbės draugijos SIGMA Xi tikruoju nariu

SIGMA Xi yra tarptautinė, tarpdisciplininė ir inžinerijos mokslinių tyrimų draugija, veikianti nuo 1886 metų. Draugijos tikslas – kelti mokslinių tyrimų kompetencijas, skatinti visuomenės dalyvavimo moksle ir puoselėti naujos kartos mokslininkų tyrimų plėtrą. SIGMA Xi nariai – išskirtinės tyrėjų bendruomenės nariai.

Draugijos narystę sudaro mokslininkai, kurių tyrimai apima mokslo ir technologijų disciplinas, – tai universitetų, laboratorijų ir tyrimų centruose mokslo tyrimus atliekantys mokslininkai ir tyrėjai iš viso pasaulio. Daugiau nei 200 draugijos narių yra tapę Nobelio premijos laureatais, pelnę prestižinius „National Academy of Sciences”, „National Academy of Engineering“ apdovanojimus. 

Narį, vertą būti priimtam į šią draugiją, gali nominuoti tik jau draugijoje esantys nariai. MRU profesorius buvo pasiūlytas įvertinus jo atliekamų mokslinių darbų reikšmę ir kokybę, karjeros pasiekimus. Visi draugijos nariai siekia kuo aktyviau įsitraukti į tarptautinę mokslo bendruomenę ir spręsti globalias problemas, skatinti tyrėjų bendradarbiavimą, pasidalinti geriausiomis praktikomis.

Pasaulio mokslo elitas įvertino MRU profesoriaus veiklą ir pritarė jo narystei šioje draugijoje. Prof. dr. Paulo Alexandre De Silva Pereira sako: „Būti SIGMA Xi mokslinių tyrimų garbės draugijos dalimi yra mano mokslinės karjeros pripažinimas ir galimybė būti elitinėje grupėje su labiausiai gerbiamais pasaulio mokslininkais. Tai yra tikra ir tvirta pažanga mano mokslinių tyrimų karjeroje. Svarbus etapas. Kalbant apie mokslą, tai suteikia man daugiau atsakomybės aukščiausiu lygiu atlikti dar geresnius mokslinius tyrimus, svarbius visos visuomenės vystymuisi”.

Prof. dr. Paulo Alexandre De Silva Pereira yra Mykolo Romerio universiteto profesorius, Aplinkos valdymo laboratorijos vadovas, FESP IN (Tarptautinio gaisrų poveikio dirvožemio savybėms tinklo) koordinatorius. Asocijuotasis „Science of the Total Environment” (Elsevier), „Geography Sustainability” (Elsevier) ir „Helyion” (Elsevier) redaktorius. Pagal bibliografinės citavimo informacijos duomenų bazės „Clarivate“ pateiktą 2020 metų „Highly Cited Researchers 2020“ ataskaitą, profesorius patenka tarp 1 proc. labiausiai cituojamų pasaulio mokslininkų. Profesoriaus moksliniai tyrimai ir publikuojami rezultatai yra aukštai vertinami mokslo bendruomenėje, svarbūs ir naudingi. Profesorius yra plačios mokslinės aprėpties pasaulinio lygmens aplinkos valdymo ir tvarumo ekspertas, savo tyrimus, publikacijas, susijusias su klimato kaita ir apimančias įvairias kitas aplinkosaugos problemas: gamtinius sprendimus, ekosistemines paslaugas, darnaus vystymosi tikslus ir žemės naudojimo pokyčius, nuolat pristato pasaulinio lygio konferencijose.