MRU studentė: politikos studijos suteikia pagrindą sėkmingai karjerai - MRU
Naujienos

3 birželio, 2022
MRU studentė: politikos studijos suteikia pagrindą sėkmingai karjerai
Bendruomenė
Mokslas
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas
Universitetas
Studijos

Ar gali būti studijos ne tik įdomios, bet ir paruošiančios kokybiškam gyvenimui, suteikiančios pagrindą sėkmingam karjeros startui? Su Mykolo Romerio universiteto (MRU) Viešosios politikos ir vadybos bakalauro studijų programos absolvente Rugile Smoliakaite, šiuo metu dirbančia Seimo nario padėjėja, kalbamės apie jos sėkmės istoriją ir svarbius pasirinkimus. Ji mokslus tęsia – studijuoja MRU Tarptautinės politikos studijų magistro programoje.

Ar, Tavo manymu, verta rinktis politikos mokslų studijas ne tik dėl to, kad įdomu, bet ir norint sėkmingos karjeros?

Mano nuomone, politikos mokslus rinktis reikia ne tik dėl noro suvokti politinius procesus, bet ir dėl to, ką šios studijos gali duoti. O tai yra kritinis mąstymas, greitas informacijos apdorojimas ir įsisavinimas, sudėtingų klausimų sprendimas ir t. t. Būtent dėl to manau, kad politikos studijos suteikia galimybę turėti sėkmingą karjerą ne tik politikoje, bet ir kitose srityse.

Ką pasakytum tiems, kurie sako, jog reikia tik IT specialistų, o politikos mokslų studijos nebus studijos kokybiškam gyvenimui?

Nesvarbu, ar tu IT specialistas, ar politikos ekspertas, ar chemikas – vien žinios nepadaro mūsų sėkmingų. Tai tik vienas iš žingsnių, kuris yra reikalingas siekiant kokybiško gyvenimo. Tačiau tai, ką mes pasiimame iš studijų, jei jos orientuotos į paruošimą karjerai, kaip kad buvo mano politikos mokslų studijos, bei mūsų pačių įdedamos pastangos suteikia pagrindą sėkmingai karjerai.  

Kaip susiklostė Tavo karjeros pradžia po studijų baigimo? Kokios perspektyvos buvo ir kaip atsidūrei ten, kur dabar esi?

Dar nebaigusi studijų žinojau, kad noriu dirbti Seime. Siekiant šio tikslo pirmasis žingsnis buvo atlikti praktiką Seime. Jos metu labai stengiausi, nebijojau darbų ir atsakomybės. Ir rezultatas buvo rekomendacijos, kurios tapo neįkainojamomis jau po studijų. Pabaigusi studijas vasarą dirbau kitame darbe, tačiau pradėjusi studijuoti Tarptautinės politikos studijų magistro programoje supratau, kad laikas pabandyti pasiekti savo tikslą ir įsidarbinti būtent Seime. Po šio sprendimo, nepraėjus nė dviem mėnesiams, gavau pasiūlymą nusiųsti savo CV vienam Seimo nariui, kuris ieškojo „superherojaus“ į savo komandą. Nusprendžiau pabandyti, nusiunčiau savo CV, perėjau ne vieną priėmimo į darbą etapą ir gavau siūlymą dirbti Seime, užimti Seimo nario patarėjo pareigas. Juk retai patenkama iškart po bakalauro studijų į šią poziciją, jei patarėjo ieškoma pagal profesionalumą ir kompetencijas, o ne partinę priklausomybę. Dabar džiaugiuosi kiekviena diena, o dar labiau džiaugiuosi, kad tai, ką išmokau politikos mokslų bakalauro studijų metu, darbe naudoju kiekvieną dieną, kartu gilinu žinias tarptautinės politikos srityje bei turiu progą šias žinias iškart pritaikyti praktikoje.

Tikiu, kad dirbant, stengiantis ir nuoširdžiai siekiant savo tikslų viskas įmanoma. Studijos man suteikė progą naudoti savo žinias praktikos metu, o per praktiką atlikti darbai nutiesė man kelią į ten, kur esu dabar, ir labai džiaugiuosi.

Daugiau informacijos apie bakalauro studijų programas rasite čia: Viešoji politika ir vadyba (nuoroda), Viešoji politika ir komunikacija (nuoroda). Svarstantiems apie Tarptautinės politikos magistrantūros studijas (nuoroda).