Mykolo Romerio universiteto atstovai išrinko geriausiai produkto teisinę bazę išmanančias jaunąsias bendroves - MRU
Naujienos

19 gruodžio, 2022
Mykolo Romerio universiteto atstovai išrinko geriausiai produkto teisinę bazę išmanančias jaunąsias bendroves
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas
Įvykis
Universitetas
Studijos
Teisės mokykla
Bendruomenė
Mokslas

Gruodžio 10 dieną, „Litexpo“ kongresų ir parodų rūmuose susibūrė net 130 jaunųjų bendrovių (mokinių mokomųjų bendrovių), kurios pirmą kartą pristatė savo verslo idėjas, pirmuosius produktus ar prototipus. Šios bendrovės atrinktos iš daugiau nei 617 – tiek jaunųjų bendrovių šiuo metu veikia Lietuvoje. Mokiniai savo verslus pradėjo rugsėjo–spalio mėnesiais, o šiuo metu jau gali pristatyti pirmuosius rezultatus. Mokinių amžius – nuo 11 iki 18 metų.

Jaunosios bendrovės yra „accelerator_x“ programos, kurią organizuoja „Lietuvos Junior Achievement“, dalis. „Džiaugiamės partneryste su „Lietuvos Junior Achievement“ organizacija ir tikime, kad mokiniai kuria ateitį dabar. Mokiniai šiais metais buvo pasiruošę pristatyti savo inovatyvius technologinius sprendimus, socialines problemas sprendžiančius verslus, o kur dar visi saldėsiai, aksesuarai, drabužiai ar jaukumu dvelkiančios arbatos, žvakės, kalėdiniai žaisliukai“, – pažymėjo Mykolo Romerio universiteto (MRU) Teisės mokyklos dekanės patarėja Akvilė Alauskaitė.

MRU atstovai (Teisės mokyklos dekanės patarėja Akvilė Alauskaitė ir Viešojo valdymo ir verslo fakulteto dėstytojas, MRU Startup HUB vadovas dr. Artūras Jurgelevičius) išrinko geriausiai produkto teisinę bazę išmanančią jaunąją bendrovę –„RooMates“ iš Kauno „Saulės“ gimnazijos (mokytoja Sandra Paštuolytė) – bei papildomu prizu apdovanojo komandą „Bler“ iš Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos (mokytoja Aurelija Šmitienė). „RooMates“ komanda kuria programėlę, padėsiančią greičiau ir patogiau susirasti kambariokų, o „Bler“ kuria perdirbto popieriaus atvirukus, kurie praskaidrins net niūriausią nuotaiką.

Sveikiname nugalėtojus, kurie galbūt jau po kelerių metų bus ne tik laimėtojai, bet ir vienaragių įkūrėjai.

Džiaugiamės „Lietuvos Junior Achievement“ iniciatyva ir dėkojame įmonės vadovei Andželikai Rusteikienei, kuri kiekvienais metais surengia tokią puikią antreprenerystės šventę ir prisideda prie Lietuvos verslumo kultūros ir kompetencijų ugdymo.