Pristatyta Viešojo valdymo ir verslo fakulteto 2023 m. veiklos ataskaita - MRU
Naujienos

24 sausio, 2024
Pristatyta Viešojo valdymo ir verslo fakulteto 2023 m. veiklos ataskaita
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Sausio 23 d. pristatyta Mykolo Romerio universiteto (MRU) Viešojo valdymo ir verslo fakulteto (VVVF) 2023 m. metinė veiklos ataskaita.

Pristatydamas metinės veiklos rezultatus bei akcentuodamas artimiausius prioritetus, fakulteto dekanas prof. dr. Darius Štitilis pažymėjo, kad labai svarbi tolesnė kokybinė pažanga, tiek studijose, tiek moksle, tiek projektinėje veikloje. Pasak dekano, siekiant atliepti besikeičiančios rinkos poreikius, būtina sparčiau įsisavinti naujas sritis, tokias kaip dirbtinis intelektas, žiedinė ekonomika ir kt.

Prof. dr. Darius Štitilis teigė, kad kalbantis su studentais ar alumnais, dažnai iš jų sužino išgirsta esą jie žino, kad MRU dirba puikūs dėstytojai. Tai, anot dekano, dar kartą įrodo, kad pagrindinis prioritetas yra ne tik išlaikyti studijų  kokybę, bet ir ją nuolat gerinti.

Studijų srityje 2023 m. studentų ir priėmimo skaičiai išlieka stabilūs, vis daugiau yra priimama studentų iš užsienio. Taip pat būtina pažymėti, kad mažėjo ir sustabdžiusių studijas skaičius bei padaugėjo aktyvių studentų. Be to, praėjusiais metais Viešojo valdymo ir verslo fakultete išaugo laipsnio siekiančių užsienio studentų skaičius – nuo 172 iki 206.

Pažymėtina, kad praeitais metais VVVF magistro studijų programai Švietimo ir mokslo politika ir vadyba buvo skirtas ES ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės „NextGenerationEU“ finansavimas: 120 studentų suteikta 772 920 Eur parama. ​2023 m. rugsėjo mėn. į programą priimti 42 studentai. Kitas sėkmingas fakulteto projektas – MBA studijų programa. Ši programa iš kitų išsiskiria iniciatyvų su studentais gausa, tinklaveika, kviestiniais dėstytojais ir kt. Šiuo metu MBA studijuoja 45 studentai.

Atkreipdamas dėmesį, kad studentų aktyvumo dėka buvo sėkmingai sukurta ir realizuota Žaidimų kūrimo ir skaitmeninės animacijos studentų iniciatyva „Game Jam!“, VVVF dekanas prof. dr. Darius Štitilis išreiškė viltį, kad tokia veikla bus organizuojama ir ateityje.

Mokslo rezultatai išlieka aukšti – išleista daugiau nei 60 publikacijų „WoS“ ir „Scopus“. 4 fakulteto mokslininkai – prof. dr. Romualdas Gurevičius, prof. dr. Agota Giedrė Raišienė, prof. dr. Dalia Štreimikienė pateko į TOP 10 proc. pasaulyje labiausiai cituojamų mokslininkų sąrašą, o prof. dr. Paulo Pereira pateko ne tik į šį, bet ir į 2 proc. daugiausiai cituojamų mokslininkų reitingą.

Viešojo valdymo ir verslo fakultetas taip pat gali pasidžiaugti labiausiai cituojama autore žiniasklaidoje – Rima Urbonaite. MRU politologė  2023 m. buvo paminėta 471 kartą. Be to tarp žiniasklaidoje dažnai minimų fakulteto dėstytojų, yra ir doc. dr. Vytautas Dumbliauskas (124 kartai) bei doc. Alvydas Medalinskas (51 kartas).

Fakultete ir toliau aktyviai savo veiklą tęsia „Lyderystės akademija“ bei „Ekonomikos ir verslo akademija“. „Lyderystės akademijoje“ 2023 m. dalyvavo 114 moksleivių, įteikti 69 baigimo pažymėjimai. „Ekonomikos ir verslo akademijos“ paskaitų klausė daugiau nei 70 moksleivių, įteikti 52 diplomai.

Metinės ataskaitos pristatyme dalyvavusi MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė teigė, kad: „Pasiekta yra labai daug. Dabar esame teisingame kelyje. Dabar mūsų tikslas yra užtikrinti tvarumą ir kokybišką ugdymą.“

Užbaigdamas savo pristatymą, dekanas linkėjo fakultetui auginti aktyvių ir atsidavusių studijoms studentų skaičių, siūlyti patrauklias ir įdomias studijas bei džiaugtis savo darbu.