MRU pakvietė moksleivius atrasti verslo, kūrybos ir technologijų pasaulį - MRU
Naujienos

17 rugpjūčio, 2020
MRU pakvietė moksleivius atrasti verslo, kūrybos ir technologijų pasaulį
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Šiandien vis daugiau kalbama apie tai, kokių įgūdžių reikia XXI a., siekiant sėkmingos karjeros. Akcentuojamas kūrybiškumas, gebėjimas dirbti komandoje, lankstumas, greita orientacija, gebėjimas rasti išeitį iš susiklosčiusios situacijos bei komunikabilumas. Jau ketvirtą kartą Ekonomikos ir verslo akademijos moksleiviai sezoną užbaigė mokomoje vasaros stovykloje. Akademijos šiuo metu veikia dvejuose Lietuvos miestuose – Alytuje ir Panevėžyje. Akademijos steigėjai – šių miestų savivaldybės, Mykolo Romerio universitetas, Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija, Panevėžio 5-oji gimnazija. 

Šioje akademijoje moksleiviai turi unikalią progą nemokamai pagilinti ir gauti papildomų aukšto lygio ekonomikos, verslo žinių iš Mykolo Romerio universiteto profesorių ir dėstytojų. Į tris dienas trukusią stovyklą šiemet susirinko daugiau kaip 50 dalyvių. Visos stovyklos metu, ekonomika ir verslu besidomintiems mokiniams paskaitas skaitė ir Mykolo Romerio universiteto dėstytojai – dr. Laura Aidukienė, doc. dr. Marius Laurinaitis, dr. Mangirdas Morkūnas, doc. dr. Violeta Jegelevičienė.
 
Šiemet moksleiviai ne tik klausė teorinių paskaitų, bet ir lavino kūrybinį mąstymą, taip pat kūrė ir pristatė savo verslo idėjas. Šiemet moksleiviai turėjo galimybę susipažinti su produkto ar paslaugos kūrimo ir įvedimo į rinką principais. Alytaus profesinio rengimo centras suteikė unikalią galimybę naudotis mokomąja technologin baze t.y. 3D spausdintuvais, CNC staklėmis, ploteriais ir kitais įrenginiais, todėl moksleiviai ne tik kūrė, bet ir gamino realių produktų prototipus. 
 
MRU Viešojo Valdymo ir verslo fakulteto dekanas Prof. dr. Darius Štitilis sveikindamas dalyvius su stovyklos pradžia pabrėžė, kad būtent idėjų turėjimas ir tikėjimas jomis atveria daug galimybių gyvenime. Dekanas linkėjo, kad ši stovykla būtų ne tik vasaros, bet ir viso gyvenimo mokykla. Artūras Mažeika, Alytaus miesto savivaldybės atstovas, rinkoženklio komunikacijos specialistas ir kūrybininkas, taip pat dalyvavęs stovykloje ir pasakoja, kad jam paliko teigiamą įspūdį jaunimo smalsumas ir „netušti“ klausimai. A. Mažeika taip pat pabrėžė bendradarbiavimo tarp Mykolo Romerio universiteto ir gimnazijų svarbą: „Toks bendradarbiavimas sukuria potencialaus turinio, todėl būtina skatinti tokius susibūrimus“, - sakė A. Mažeika.