Startavo Lyderystės akademijos renginių ciklas - MRU
Naujienos

30 kovo, 2021
Startavo Lyderystės akademijos renginių ciklas
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Kas yra tikrieji lyderystės mokytojai ir kokių lyderio savybių prireiks ateityje? Atsakymai į šiuos ir dar daugybę kitų klausimų apie drąsą įkvėpti save ir kitus – startavusioje Lyderystės akademijoje!

„Ateities lyderiai – ateities kompetencijos” – pirmoji šių metų Akademijos tema, subūrusi net 90 moksleivių iš visos Lietuvos. Tris skirtingas istorijas, koks yra pilietis lyderis, ką reiškia pilietiškumas ir kokia atsakomybė slepiasi po šia vertybe, Lyderystės akademijos dalyviai išgirdo iš Viešojo valdymo ir verslo fakulteto dėstytojų ir kviestinių svečių.

Įkvepiančiomis istorijomis dalinosi MRU lektorė Rima Urbonaitė, pranešime „Kada tampama piliečiu – lyderiu?“ atskleidusi, kad tikroji lyderystė kyla iš tylaus, ilgo ir nuoseklaus darbo tvirtai tikint savimi ir tuo, ką darai. Lektorės mintims pritarė ir Akademijos viešnia, istorikė, visuomenininkė, LRT radijo laidos „Vardan tos“ vedėja ir Nacionalinės ekspedicijos dalyvė Luka Sinevičienė, atkreipusi moksleivių dėmesį į tai, kad svarbiausia – pažinti savo šalį, jos istoriją ir kalbant apie lyderystę vadovautis vidine jausena, būti bendruomeniškiems, empatiškiems.  Antanas Juknevičius, lenktynininkas, Dakaro ralio dalyvis, papasakojo, kaip įveikiamos kliūtys Dakaro lenktynėse ir kokios lyderio savybės tą padeda padaryti. Išklausius pranešimus, renginio moderatorius prof. dr. Andrius Stasiukynas pakvietė visus diskusijai.

Mykolo Romerio universiteto (MRU) Viešojo valdymo ir verslo fakultetas jau dešimtmetį sėkmingai organizuoja Lyderystės akademiją, skirtą vyresniųjų klasių moksleiviams ir studentams. Lyderystės akademijos tikslas – skatinti būti aktyviems, kurti sau palankią aplinką, išsakyti nuomonę, turėti tikslą, tapti atsakingais lyderiais savo mokyklose, universitetuose, bendruomenėse ir tolesniame gyvenime, ugdyti pasitikėjimą savo jėgomis, įgauti teorinių ir praktinių žinių. Akademija siekia suteikti informacijos aktualiais profesijos pasirinkimo, karjeros planavimo ir savęs pažinimo klausimais.

Paskaitų metu stengiamasi kuo geriau  išvystyti  ir  patobulinti lyderiui būdingas savybes, imti pavyzdį iš geriausių savo srities profesionalų. Todėl ir pranešėjais yra ne tik MRU dėstytojai, bet ir charizmatiški visuomenės veikėjai, ambicingi bendraminčiai, realūs lyderystės pavyzdžiai.

Renginys buvo vertingas ir atnešė naujų idėjų ir pamąstymų! Kitos Lyderystės akademijos paskaitos vyks balandžio ir gegužės mėnesiais.