MRU pristatys naują bakalauro studijų programą, kurios metu studentai turės unikalią galimybę gauti net iki 25 000 JAV dolerių finansavimą savo verslo idėjai - MRU
Naujienos

4 gegužės, 2022
MRU pristatys naują bakalauro studijų programą, kurios metu studentai turės unikalią galimybę gauti net iki 25 000 JAV dolerių finansavimą savo verslo idėjai
Įvykis
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Mykolo Romerio universitetas (MRU) gegužės 5 d. 16 val. kviečia visus, siekiančius sukurti savo verslą ar startuolį, į specialų nuotolinį vebinarą „Kaip sukurti savo verslą ar pradėti verslą studijų metu?“, kurio metu bakalauro studijų programos Startuolių kūrimas ir verslumas“ vadovas doc. dr. Artūras Jurgelevičius pasidalins, kaip sukurti verslo idėją ir išvengti esminių klaidų bei pristatys pagrindinį studijų programos unikalumą: galimybę gauti net 25 000 JAV dolerių finansavimą startuolio ar verslo idėjos vystymui iš programos partnerių.

Studijų programa atvers galimybes tarptautinėms aukštumoms

Ne paslaptis, kad dauguma startuolių ar verslų žlunga jau pirmaisiais įkūrimo metais. Tyrimai rodo, kad dažniausios tokių nesėkmių priežastys yra šios: rinkos poreikių neįvertinimas, netinkamai suformuota komanda, finansų ir investicijų trūkumas. Vebinaro dalyviai sužinos, kaip kuriant startuolio ar verslo idėją išvengti šių esminių klaidų.

Nors startuolis yra dar gana naujas įmonės modelis, grindžiamas inovacijomis ir turintis didelį verslo plėtros potencialą, Lietuva gali didžiuotis net keliais itin sėkmingais startuoliais vienaragiais (vertė virš 1 mlrd. eurų) – drabužių mainų ir prekybos startuolis „Vinted“ bei kibernetinės saugos sprendimų bendrovė, visai neseniai įvertinta 1,6 mlrd. JAV dolerių, kurioje dirba virš 15 MRU alumnų, tarp kurių ir vienas iš startuolio įkurėjų, Tomas Okmanas.

Naujai sukurta ir rinkai pasiūlyta studijų programa „Startuolių kūrimas ir verslumas“, kurią vykdyti ketinama nuo 2022 m. spalio mėn., skirta ambicingiems būsimiems startuolių kūrėjams ir verslininkams, norintiems kurti inovatyvius produktus ar dirbti lyderiaujančiose Lietuvos ar pasaulio įmonėse. Kiekvienas, norintis atrasti pokyčių galią ir savo idėją paversti realybe galės pradėti savo kelionę MRU Viešojo valdymo ir verslo fakultete. Trejus metus trunkančios studijos bus vykdomos anglų kalba. Pirmaisiais studijų metais bus formuojamas šiuolaikinio verslininko charakteris ir mąstysena. Studentai dirbs su naujausiomis verslo kūrimo metodikomis kaip Lean Start-up, Lean Business Model Canvas, Google Sprint, Design Thinking ir kt. Antraisiais metais studentai pradės kurti savo startuolio ar verslo prototipą, vadinamąjį MVP (angl. Minimal Viable Product), lavindami esminius technologinius ir analitinius įgūdžius. Na o trečiaisiais metais studentų startuoliai virs tikromis įmonėmis. Atradę rinkos – produkto atitikimą studentų startuoliai galės generuoti pastovius klientų srautus ir gaus pirmąsias pajamas bei taps augančiu startuoliu ar verslu. Be to, studijų metu studentai turės galimybę gauti net 25 000 JAV dolerių programos partnerių finansavimą savo startuolio ar verslo idėjai vystyti. Šios programos partneriai: Startup Lithuania, Zyro, GovTech, Gamechangers.

Plačiau apie studijų programą galima rasti čia.

Registracija į nuotolinį renginį pateikiama čia.